Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva za 1.Q 2008

14. 5. 2008

Zpráva o naší činnosti
za 1. čtvrtletí roku 2008



 

LEDEN


 

2.1. našli lidé, kteří nám již dříve přivezli Dereka, Denise a Sezamku, v křoví na sídlišti v Hluku další opuštěné kotě - mourovatého Jáchyma.
12.1. nám zavolala paní, jejíž dcera přinesla domů malého černého kocourka. Worik, do té doby nešťastně mňoukající v krabici pohozené u řeky Moravy, měl velkou zahnisanou ránu na bříšku a obrovský hlad.
15.1. jsme jely do Kyjova pro dvě 6měsíční kočičí slečny ArletAmélii, které porodila domácí kočka na půdě. Jejich majitelé pro ně původně chtěli najít nový domov sami, ale nedařilo se, a tak se obrátili na nás. Arlet bohužel umřela.


 

Obrazek
Worik po operaci


 

V lednu našli domov: Tedy, Fin, Ken, Kubíček, Damián, Natan, Mendy, Alma, Amina, Vojta, Goro, Bětka, Mišel, Šotek.
Do depozit přijato: 4, umístěno: 14.



 

ÚNOR

2.2.
nám volala známá z Hodonína, že ve dvoře u jejího pracoviště mňouká cca 4měsíční černý kocourek. Dantes bohužel nepřežil.
4.2. jsme přijaly bílého hluchého kocourka Pepeho. Přivezli nám jej jeho majitelé s tím, že Pepe, žijící s nimi v bytě, je příliš temperamentní a oni si ho nemohou nechat. Radily jsme pořídit kocourkovi kočičího kamaráda, ale majitelka o druhé kočce nechtěla ani slyšet.
5.2. nám zavolala paní, že na hodonínském sídlišti našla mouratého kocourka Koudyho. Chodil po sídlišti a u kolemjdoucích se zoufale dožadoval pozornosti.
10.2. jsme z Kočičího ráje přivezly Alyssku, Lukáška, Norisku a Ňuňa. Ňuňa jsme zhruba po měsíci odvezly zase zpět, protože se u nás příliš bál. V Kočičím ráji, v prostředí, které dobře zná, je velký mazel.
 


 

Obrazek
Temperamentní igelitový Pepe


V únoru našli domov: Klif, Karmen, Barborka, Vilík, Gabča, Suki, Amélie, Barny, Rebeka, Kara, Rozárka, Pepe, Noriska.
Do depozit přijato: 3, umístěno: 13.



 

BŘEZEN


 

11.3. jsme jely do Ratiškovic pro Čany - kotě kočky, kterou tam paní krmila. Její tři sourozence jsme bohužel nenašly, kočka zůstala vykastrovaná v Ratiškovicích.
12.3. jsme jely do Dubňan na autobusovou zastávku pro kocourka Osmana. Paní mu tam každé ráno nosila jídlo a jednoho dne nás zavolala.
12.3. nám zavolal náš známý, že jeho sousedka dává na verandu krmení britské kočce, která se k ní přitoulala. Kočku jsme odvezly na veterinu, byla již vykastrovaná. Následně se ukázalo, že ve skutečnosti bydlí o dva domy dále a že odešla z domova, protože si její majitelé pořídili psa. Vrátily jsme ji jejím majitelům.
17.3. nám volala paní s prosbou o pomoc pro kočku, kterou chodí venku krmit a které dal veterinář injekci, aby nezabřezla. Kočka však už březí byla a injekce způsobila, že nemohla porodit. Elvíru, která v sobě měla 3 dny mrtvá koťata, jsme okamžitě odvezly k naší paní veterinářce.
20.3. jsme jely do Rohatce pro plachou kočku, kterou jsme při loňském odchytu nechytly. Tentokrát se odchyt povedl, kočka už je po kastraci zpátky v Rohatci.
21.3. nám paní přinesla kocourka Verdela, kterého se jako malinkého nemocného koťátka před 3 měsíci ujala a nemohla si jej nechat, protože její kocour jej velmi bil.
22.3. nám majitelka našeho bývalého svěřence Friga přivezla nalezenou černou kočičku Ariel, pro kterou se již delší dobu snažila bezúspěšně najít nový domov.
25.3. jsme přijaly dvě půlroční želvovinové sestřičky MauruLauru, které nám byly nahlášeny ze zahrádkářské kolonie. Laura s Maurou se neustále "ducají" hlavičkami, chodí s ocásky propletenými do sebe a jedna bez druhé nedá ani ránu.
29.3. jsme jely do Bojanovic pro kočičku Šelly. Nahlásila nám ji paní, která ji vídala posedávat u kostela. Ve Strážnici jsme pak vyzvedly Šantal, která živořila na tamním sídlišti. Lidé ji příležitostně krmili, ale domů si ji nechtěl vzít nikdo. Šantal byla pochopitelně nekastrovaná a celou cestu do Hodonína vrněla v přepravce, šťastná, že už je konečně v teple a bezpečí.


 

Obrazek
"Siamská dvojčata" Laura a Maura
stále ještě čekají na nový domov


V březnu našli domov:
Jáchym, Bak, Xena, Majda, Míša, Pajda, Malvínka, Worik, Andy, Simir, Ziki, Dixi, Agáta, Ferda, Pepinka, Béďa, Mat, Trixi, Oskar, Čert, Alysska, Lukášek, Ronda, Štěpánka, Koudy, Kim, Toník, Vada.
Do depozit přijato: 9, umístěno: 28.



Od ledna do konce března 2008 jsme

- přijaly celkem:

16 koček

- umístily celkem:

55 koček

- nechaly vykastrovat:

53 koček

Kromě koček, které máme v depozitech a které máte možnost vidět v nabídce, krmíme téměř 90 koček plachých, které po kastraci žijí ve svých původních lokalitách. Ve většině lokalit máme ochotné lidi, kteří kočkám krmení dávají a hlásí nám, objeví-li se nějaká nová kočka, abychom ji mohly odchytit, popř. vyléčit, a nechat vykastrovat. Bohužel ne všichni lidé mají pro pobyt koček ve venkovních lokalitách pochopení, a tak naši spolupracovníci musí takřka neustále čelit nepříjemným poznámkám a výhrůžkám.

Bohužel jsme dosud nestihly připravit vyúčtování, a tak je připravíme až spolu se zprávou o činnosti za 2. čtvrtletí roku 2008. Všem hodným lidem, kteří nás v tomto čtvrtletí podpořili finančním nebo materiálním darem, velmi děkujeme.


 

Zprávy z dubna a května:
Téměř denně odchytáváme další a další kočky, ať už plaché nebo ochočené. Odvážíme kočky na veterinu, nakupujeme a rozvážíme krmivo, vyzvedáváme nahlášené kočky a po kastraci je případně rozvážíme zpět, pokud se domluvíme s lidmi, kteří nám je nahlásili, že se o kočku budou dál starat. Některé kočky, především kocouři, u nás zůstávají i 14 dní na léčení. Od dubna jsme vykastrovaly dalších 50 koček a s přicházejícím jarem jsou nám též hlášena čerstvě narozená koťata. Ta zatím zůstávají u mámy nebo u nálezců a po vakcinaci je přijmeme k nám. Kotěcí sezóna pomalu začíná...

Protože na veškerou činnost v terénu jsme jen dvě, obracíme se znovu s prosbou na ochotné lidi, kteří mají možnost pomoci nám s rozvozy koček a krmiva. Pokud byste rádi pomohli, ozvěte se nám, prosím.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář