Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva za 2. Q 2009

2. 8. 2009

Zpráva o naší činnosti
za 2. čtvrtletí roku 2009


DUBEN

19.4. jsme se zúčastnily umísťovací Výstavy pro kočku v Praze 9 - Horních Počernicích, kde jsme umístily všech 11 koček, které jsme s sebou přivezly.

20.4. přinesla paní z Hodonína na veterinu zrzavého kocourka Kaila. Byl celý špinavý, popálený a kulhal na nožičku. Veterinářka zavolala nás a my jej vzaly do své péče.

23.4. byl vrácen Artuš.

24.4. byly vráceny Sisi a Bibi.

27.4. jsme odchytly u činžáku ve Strážnici bílomouratou Lulu a kocourka Teda. Teda jsme po kastraci vrátily zpět, protože byl plachý. Paní, která nám je nahlásila, jej tam bude dál krmit. Lulu je v naší péči.

28.4. jsme přijaly bílou Belu, která se přidala v Hodoníně k venkovním kočkám. Pobyt u nás velmi těžce snášela, protože neměla ráda ostatní kočky a bála se jich. Na výzvu, kterou jsme zveřejnily na našich stránkách, se ozvala paní, která si ji vzala pro svou maminku. Bela je nyní šťastným rozmazlovaným jedináčkem.

Obrazek
Kail

Kastrace plachých koček ve venkovních lokalitách: 2.4. jsme odchytily a nechaly vykastrovat 4 kočky ze zahrádek, 3.4. proběhly kastrace 3 koček z kyjovské nemocnice + 2 koček ze zahrádek, 7.4. jsme nechaly vykastrovat 2 kočky ze zahrádek z Mutěnic, 6.4. pak 2 kočky ze Šardic (zde jsme kastrovaly i později, celkem jsme zde nechaly vykastrovat 11 koček) , 1 kočku jsme odchytly, nechaly vykastrovat a vrátily zpět na sídliště v Bažantici a 9.4. jsme nechaly vykastrovat 2 plaché kočky z areálu Police v Hodoníně.

V dubnu našli domov: Fabián, Moly, Žofinka, Endy, Ríša, Míša, Artík, Kokinka, Samík, Papánek, Margot, Zuza, Kora, Artuš, Evan, Jesy, Žolík, Kail.
Do depozit přijato: 7, umístěno: 18. 



KVĚTEN

2.5. našli mladí lidé v Lednici na splavu zrzavého kocoura. Z posledních sil se snažil udržet na kmenu a neměl šanci se bez pomoci dostat na břeh. Když se ptali ve vesnici, řekli jim místní, že už je tam takto druhý den... Na rozdíl od místních se rozhodli mu pomoci a dostali jej na břeh. Po dalším zjišťování dostali kontakt na nás a my ho vzaly do své péče. Guru byl zvyklý na pobyt venku, a tak jsme jej po vyléčení a kastraci umístily do zahrádek, kde bude mít zajištěné krmení.

4.5. jsme se ujaly černé kočky Fatimy, která byla sražená autem a bezvládně ležela na silnici v Hodoníně.

8.5. nám paní, která na sídlišti v Hodoníně hledala svého kocourka, nahlásila černou kočku Koletu. Koleta u nás byla z velkého množství koček nešťastná, a tak jsme se s paní domluvily, že si ji vezme namísto ztraceného kocoura. Kocour se pak po 14 dnech vrátil a paní našla pro Koletu nový domov u kolegy z práce v domku se zahrádkou. Téhož dne nám mladý pár přivezl vyhladovělého nemocného kocourka Emilka, který se potuloval po sídlišti v Rousínově.

9.5. jsme přijaly kocoura Bou. Byl bohužel velmi zubožený a nešlo ho již zachránit. Musely jsme ho nechat uspat.

16.5. našla paní u knihovny na Národní třídě kočku, kterou jsme přijaly a daly jí jméno Šiva. Pak se nám ozvala paní, která měla zájem o kotě a z řeči vyplynulo, že Šiva je její. Šiva se tak vrátila zpátky k majitelce. Téhož dne jsme kvůli alergii v rodině přijaly zpátky kočku Lolu.

17.5. se k lidem v lese u Bažantice přidala černobílá Šanel. Byla moc hladová a strašně hubená. Lidi zavolali nás.

27.5. přijala Lenka v Zastávce u Brna bílozrzavého kocourka Vojtíška.

28.5. nám paní, která krmí plaché kočky u Policie, přinesla dvě 3týdenní koťata Jáchyma a Rozárku.

29.5. jsme přijaly kocourka Osmana, který naříkal v Osmavanech u Ostravy u prodejny. Pomoci se dočkal až po 14 dnech, kdy jej odtud odnesla známá naší známé. Osman má staré neléčené zranění na přední tlapce, kvůli kterému kulhá - vše nasvědčuje tomu, že byl z bezprostřední blízkosti střelen brokovnicí.

31.5. jsme jely do Hulína pro bílomourku Čikitu a její 4 koťata Žaka, Fábia, Zeka a Tesu. Tesa bohužel umřela.

Obrazek
Jáchym a Rozárka

Kastrace plachých koček ve venkovních lokalitách: 25.5. jsme odchytily a nechaly vykastrovat 2 kočky v zahrádkách za hřbitovem a na Sadové ulici. 26.5. jsme nechaly vykastrovat 1 kočku z aerálu Policie, 28.5. pak 1 kočku z Lužic.

V květnu našli domov: Sisi, Koleta, Vanda, Guru, Balů, Kasandra, Estel, Santos.
Do depozit přijato: 17, umístěno: 8.



ČERVEN

3.6. nám paní ze Zlína přivezla kříženku britské kočky Šakiru. Zároveň rozvěsila po Zlíně letáčky, na základě nichž se nám pak ozvala Šakirina majitelka.

4.6. se do zahrady u nemocnice v Hodoníně přitoulala 2,5měsíční mourečka Rori. Přijaly jsme ji k nám, ale zároveň se nám podařilo najít majitele - přeběhla jim přes silnici a ztratila se.

12.6. jsme jely do Čejkovic pro 5týdenního tmavého mourka Badyho. Nahlásila nám ho paní s tím, že ho již nějakou dobu vídá u tamního vinného sklepa. Bady je bohužel zatím velmi plachý.

13.6. jsme z Luhačovic přivezly 12 koťat - Celestýnku, Majkla, Maxe, Takra, Šivon, Viktorku, Oriho, Bree, Puka - a 3 kočky: AndělkuEmily. Jednu z koček jsme musely nechat uspat a 3 koťata bohužel nepřežila.

15.6. přinesla holčička do hodonínské ZOO 6týdenního bílomourka Teodora, kterého našla u koupaliště. Paní ze ZOO zavolala nás.

16.6. přinesla paní 2měsíčního černého Hakima, kterého našla u rozestavěného domku v Lužicích.

17.6. našla naše známá v zahradnictví v Uherském Brodě 6měsíční Palomu - 14 dní tam chodila a prosila kolemjdoucí o pomoc.

18.6. nám paní přinesla 2měsíčního zrzavého Floriána, který se opuštěný potuloval po Národní třídě v Hodoníně.

21.6. nám pán přivezl 2 koťata, která našel po dřívím na zahradě. Koťata byla bohužel tak zesláblá, že se jim již nedalo pomoci. Pravděpodobně byla příliš dlouho bez mámy - umřela po 14 dnech.

25.6. nám paní, která krmí u hodonínské nemocnice, nahlásila 1,5měsíčního mourka Homéra, který se přidal k venkovním kočkám. Byl přítulný, a tak jsme jej přijaly k nám.

27.6. jsme jely opět do Luhačovic. Přivezly jsme odtud 5 koťat, zachránit se nám podařilo bohužel jen 2 - Athos a Aramis, ostatní 3 byla v příliš špatném stavu.

28.6. našla paní pod viaduktem kocourka Ondráška.

29.6. vylovila paní v Tvrdonicích během velké bouřky z pod hromady betonu 2 koťata: kouřovou kočičku Simbu a kocourka Zefíra. Byli promrzlí, špinaví a nachlazení.

Obrazek
Kočky v Luhačovicích

Kastrace plachých koček ve venkovních lokalitách: 2 kastrace koček, které se přitoulaly na zahrady rodinných domků - obě jsme po kastraci vrátily zpět, lidé je tam budou krmit.

V červnu našli domov: Zuzanka, Bela.
Do depozit přijato: 24, umístěno: 2.



Od dubna do konce června 2009 jsme

- přijaly celkem:

48 koček

- umístily celkem:

28 koček

- nechaly vykastrovat:

43 koček
(z toho 28 vráceno do
 původních lokalit)

Velmi děkujeme všem, kteří nám pomáhají!

Bohužel ve 2. čtvrtletí začala tradiční kotěcí kalamita. Téměř likvidačním se nám tentokrát stala kauza Luhačovice, odkud jsme si přivezly nejen spoustu koťat, nýbrž i infekci, s jejíž léčbou se potýkáme dosud a která nás stojí více peněz, než obvykle za veterinu platíme. Prosíme tedy opět o Vaši pomoc - kromě 68 koček, které máme nyní v depozitech, kupujeme a rozvážíme krmivo pro dalších cca 120 koček, které žijí ve venkovních lokalitách v Hodoníně a okolí, kde je ochotní lidé (mnohdy přes značnou nevoli tamních obyvatel) krmí. V Hodoníně a okolí jsme jediným kočičím útulkem, obrací se na nás ale i lidé s nalezenci z Brna či ze Zlína. Nadace na ochranu zvířat, u které jsme v srpnu plánovali zažádat o grant, navíc tento rok granty kvůli ekonomické krizi neposkytuje.  Prosíme tedy o pomoc Vás - bez Vás to nezvládneme. Pomohou materiální dary (adresu pro zaslání sdělíme na požádání e-mailem) i finanční příspěvky na účet č. 177627810/0600 (materiální i finanční dary jsou dle zákona o daních z příjmů odečitatelné od základu daně, potvrzení na požádání rády vystavíme).  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář