Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva za 2. Q 2010

7. 7. 2010

 Zpráva o naší činnosti
za 2. čtvrtletí roku 2010



DUBEN

6.4. nám paní z Kašnice přivezla cca 6měsíční černobílou kočku Scarlet. Byla strašně nemocná, má rýmu a kašel, je u nás již 3 měsíce a stále ji léčíme.
13.4. nám paní z areálu policie, kde krmíme plaché venkovní kočky, přinesla černé zhruba 14denní kotě. Jeho matka pravděpodobně stěhovala svá koťata a pro Gulivera už se nevrátila.
14.4. nám zavolala paní ohledně bílomourky Majly, která žila zhruba 3 měsíce v mrazírnách v Olomouci. U nás se ujala Gulivera.
16.4. jsme přijaly želvovinovou Halinu, která se asi měsíc potulovala opuštěná na sídlišti v Brně. Byla evidentně zvyklá na lidi, někdo ji tam musel vyhodit nebo někomu utekla z bytu, nikdo se o ni ale nepřihlásil.
22.4. jsme ze zahrádek, kde zhruba 2 roky žila, přijaly mourečku Tesu, kterou chtěl soused zabít, protože mu kálela do záhonku. Nahlásila nám ji paní, která ji tam krmila.
23.4. jsme přijaly dlouhosrstého zrzavého Pedra, který se narodil kočce na půdě v Mikulčicích. Kočku jsme vykastrovaly a vrátily zpět.
 

Obrazek
Pedro

V dubnu našli domov: Silvestr, Rozárka, Natálka, Lenička, Mášenka, Bosana, Davídek.
Do depozit přijato: 6, umístěno: 7. 



KVĚTEN

10.5. nám zavolali lidé z Hodonína, zda přijmeme mourečku Umu. Krmili ji u činžáku, kde se hladová potulovala, a nikdo si ji nechtěl vzít.
11.5. jsme přijaly černobílou Vendulku, která žila na garáži ve Strážnici a kvůli psovi nemohla slézt dolů. Byla hladová, celá špinavá, přivezla nám ji paní pošťačka, která se na to už nemohla dívat. S kastrací jsme čekaly, než se spraví, a mezitím nám porodila 4 koťata. 1 mezitím umřelo, ostatní tři jsou krásná, zdravá a tlustá.:)
11.5. nám zavolala paní veterinářka kvůli černobílé Adině, kterou chtěl její majitel nechat uspat, protože byl po mrtvici a o Adinu, která se mu na dvoře pletla pod nohy (protože se chtěla mazlit), neustále zakopovával. Adina je velmi krásná kočka s hustou srstí.
18.5. jsme přijaly zraněnou Lindu, kterou pokousal pes. Jako malého koťátka se jí ujala paní pošťačka, když ji našla vyhozenou v kontejneru. Po zranění nám ji dala do léčení, ale protože u ní žila jen venku a u nás se ukázala být velmi mazlivá, kontaktní a v bytě spokojená, nechaly jsme si ji tu a hledáme pro ni nový domov.
27.5. přivazla paní z Veselí 5denního mourka s mramorovou kresbou Filípka, kterého našel její syn ještě s jedním kotětem pohozeného v trávě. Druhé kotě si vzala rodina chlapcova kamaráda.
30.5. našel myslivec v lese dvě mourečky Koki a Popi a zrzavého kocourka Valentýna. Mohl jim být tak měsíc. Byly pohození u krmelce. Popi je velmi nemocná, nejspíš má zápal plic.
30.5. nám naše kolegyně Alena v Mikulčicích přivezla bílou Denisku a dvě 5týdenní koťata bílomourka Ferdu a mourečku s mramorovou kresbou Hermionu. Alena již předtím celou zimu Denisku krmila, ale za celou dobu se jí ji nepodařilo ochočit a včas odchytit ke kastraci. Nechala se chytit, až když měla koťata. I u nás zůstala hodně bojácná, a tak není vhodná k dětem, kamarádí se hlavně se svými koťaty, ale byla by možná vhodná i jako jedináček.

 


Filípka jsme přijaly bez mámy ve věku 5 dnů, a tak jsme jej musely odkrmit stříkačkou a kotěcím mlékem

V květnu našli domov: Lulu, Buchtička a Tadeáš, Puk a Kordulka, Mat.
Do depozit přijato: 11, umístěno: 6. 



ČERVEN

2.6. nám paní z Bojanovic přivezla 5týdenního černobílého Vítka, kterého našly děti na zahradě za hrozného deště. Dva dny tam naříkal, než se ho dětem podařilo najít. Byl velmi vyhublý, nyní už je v pořádku.
6.6. paní přinesla velmi hubeného, zuboženého a nemocného bílomourka Santanu. Zatím je nemocný a léčí se. Téhož dne nám Vendulka porodila 4 koťata: Indiánka, Noe, ČikoFazolku. Fazolka a Indiánek se bohužel nového domova nedočkali. Fazolka zemřela za 14 dní, Indiánek 20.1.2011.
13.6. přijala Petra v Chýni bílomourka Jeníčka, kterého našli lidé mňoukajícího pod autem.
15.6. našli lidé v elektrárně u skledníku dvě zhruba 5měsíční koťata Habibu a Kulíška. Oba jsou na svůj věk velmi drobní a také velmi hubení. Téhož dne našla paní na opuštěné zahradě u neobývaného domu 7týdenního kocourka Kryštofa.
21.6. nám jeden chlapec přinesl ze sídliště černou kočku Evelýnu, kterou tam našel.
24.6. byl u hasičárny v Mikulčicích nalezen bílý kocour Amigo. Majitele měl, ale nestarali se o něj. Byl strašně hubený, zubožený, uši omrzlé, v hrozném stavu, zadní nohy měl spálené od neustálého průjmu. Nejspíš ho krmili jen mlékem. Bohužel jsme mu již nedokázaly pomoci. Téhož dne jsme přijaly tři 2,5měsíční koťata Melichara, Linet a Dominika, kteří se krčili v křoví u ekonomické školy v parku. Dalo nám velkou práci je chytit, tak moc se báli.
28.6. si do obchodu na sídlišti přišla na kost vyhublá, hladová a zubožená bílomourka Jiřinka. Prodavačky zavolaly nás.
Téhož dne jsme přijaly i bílou Olivku a černého Brumíka.
29.6. na silnici mezi dvěma vesnicemi pobíhal černý 3měsíční kocourek Alf. Nejspíš ho tam jeho majitel hodil do lesa. Další koťata se už nenašly. 
 


Santána

V červnu našli domov: Efinka, Pluto, Drobek.
Do depozit přijato: 19, umístěno: 3.



Od dubna do konce června 2010 jsme

- přijaly celkem:

36 koček

- umístily celkem:

16 koček

- nechaly vykastrovat:

 

35 koček
(z toho 21 vráceno do
 původních lokalit)


K 7.7.2010 čeká v našich čtyřech depozitech na nový domov celkem 68 koček. Pro dalších cca 140 koček ve venkovních lokalitách zajišťujeme krmivo, které průběžně několikrát do týdne nakupujeme a rozvážíme.

Všem našim příznivcům a především dárcům a sponzorům velmi děkujeme za podporu a pomoc. Děkujeme!!!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář