Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva za 2. Q 2012

10. 7. 2012

 Zpráva o naší činnosti
za 2. čtvrtletí roku 2012



DUBEN

7.4. jsme z Moravské Nové Vsi přivezly dvě kočky, které zde zůstaly u domu paní Katzerové poté, co onemocněla a nemůže se o ně dál starat. Obě - Matýsek i Paní Hromádková - byly nemocné, vzaly jsme je k nám na léčení. O ostatní kočky se zde starají sousedky.
12.4. jsme po domluvě se Svazem chovatelů koček Boskovice přijaly černého jednookého kocourka Bajaju. Byl nemocný, bojácný, u nás byl v kleci a ve velkém stresu. Po vyléčení jsme ho daly k paní, kterou sehnal Svaz chovatelů koček Boskovice. U ní se ochočil, zlepšila se mu srst, zesílil a nyní čeká na nový domov.
16.4. jsme přijaly 2měsíčního Denise, kterého někdo hodil do zahrady rodinného domu v Dubňanech.
20.4. dopoledne zachránila naše kolegyně Eva s pomocí hasičů z elektrického rozvaděče 6týdenního Soptíka. U nás se ho ujala kočka Kora, která o něj pečuje jako o vlastního. (viz foto)
22.4. jsme se zúčastnily jarní umisťovací Výstavy pro kočku v Praze. Z přivezených 13  jsme díky výstavě našly novou rodinu pro 12 našich svěřenců.
26.4.
přivezl pán z Vřesovic bílou Medlin. Našel ji jako kotě a měl ji u sebe, nicméně nyní prý odjíždí na montáže a nemá nikoho, kdo by se o ni během jeho nepřítomnosti staral.
30.4. našla paní u spořitelny 10týdenního Honzíka.
 

552978_10150809627980751_454606826_n.jpg
Soptík v rozvaděči. Fotky z celé akce najdete na Facebooku.

V dubnu našli domov: Lima, Maruška, Guliver, Bertík Dubínek, Johánek, Pigi, Nemo, Pepina, Čenda, Potter, Emilka, Emilek, Bart, Linet, Bublina, Šakira, Denis, Briketka.
Do depozit přijato: 7, umístěno: 18. 


KVĚTEN

2.5. nám zavolali lidé z Brněnské ulice, kde již od zimy přebývala kočka Sára. Že jí vytéká něco z dělohy a oni mají strach, že bude mít koťata. Pro Sáru jsme ihned zajely a veterinářka zjistila zánět dělohy. Sice byla možnost Sáru po vyléčení vrátit zpět, ale protože by byla zase jen venku, nechaly jsme ji u nás.
4.5. jsme ze zahrádek, kde se o venkovní (námi vykastrované) kočky stará p. Hoch, odvezly zrzavého Bonga. Byl velmi nemocný, po vyléčení zůstal u nás a hledáme pro něj nový domov.
7.5. jsme od paní Katzerové převezly do nového domova zrzavého Garfielda. Bydlí nyní až v Chotěšicích u Nymburku. Absolvoval tak cestu dlouhou celkem 360 km. Fotky z převozu najdete na Facebooku.
8.5. přivezla majitelka naší bývalé svěřenkyně Koletky 10týdenní Andulku. Přišla k ní na dvůr a Koletka nenávidí vše živé kromě lidí,  takže tam Andulka nemohla zůstat.
11.5. jsme přijaly 10měsíční Šanel, kterou krmily zaměstnankyně z Pohřební služby. Zavolaly nás k ní, protože měla zranění na krku. Byla hodně vyhublá a hladová. 
12.5. odchytla Eva v Bažantnici, kde krmí venkovní (námi vykastrované) kočky, černobílou Peny. Byla sice ochočená, a tak jsme myslely, že u nás zůstane do umístění, ale u nás se tak moc bála druhých koček, že jsme ji po kastraci vrátily zpět.
16.5. nám lidé přinesli černou Zolu, která u nich byla asi týden v zahrádkách a prý pokousala jejich dítě. Tak měli strach, že je dítě nakažené vzteklinou. Nedali jí ani najíst, byla moc hladová. A pak už se ani neozvali, aby zjistili, zda Zola opravdu tu vzteklinu měla...
Tentýž den jsme přijaly mouratou Suki, která se v Prušánkách přitoulala k paní na dvůr. U nás se ale moc bála, a tak jsme ji po kastraci vrátily zpátky k paní, která ji bude krmit.
18.5. jsme přijaly bílou Belu, zanedbanou, uši pokryté strupy (vyšetření ukázalo, že jde o rakovinu). Nejspíš to bude matka naší bývalé svěřenkyně Denisky.
23.5. jsme od paní Katzerové z Moravské Nové Vsi přivezly kocoura Alana. Měl díru v břiše a potřeboval nutně operaci. (viz foto)
26.5. jsme jely do Moravské Nové Vsi pro další kočku paní Katzerové - Lucinku. Našly jsme pro ni nový domov ve Velké nad Veličkou, kde bude v domku se zahrádkou rozmazlovaným jedináčkem.
28.5. jsme přijaly černobílého Picassa, přitoulal se na zahradu k lidem, kteří od nás mají 3 kočky. Od svrabu měl rozškrábanou hlavu a krk a pod kůží má brok.
29.5. jsme od sociálně slabé rodiny v Bojkovicích přijaly 3 zrzavé sourozence: Luisu, LotkuAdámka. Narodily se jejich nevykastrované kočce a oni zjistili, že je neuživí (další dvě, mladší, koťata jsme pak od nich vzaly ještě v červnu).

526197_10150975965605751_2064985351_n.jpg

Alan

V květnu našli domov: Pinďa, Jorik, Garfield, Máša, Rendy, Matýsek, Paní Hromádková, Lucinka, Honzík.
Do depozit přijato: 15, umístěno: 9. 


ČERVEN

2.6. jsme přijaly zhruba roční mourečku Majku z Gurunu, která se zničehonic ocitla u Lucky na zahradě a odmítala odejít. Nejspíš ji tam někdo vyhodil.
5.6. se konala další záchranná akce - tentokrát Eva sundala kotě, které zoufale mňoukalo v koruně stromu. Večer pak pátrala po majiteli a našla ho - kočka mu utekla z nezasíťovaného okna. Další fotky záchrany kotěte ze stromu najdete na Facebooku
6.6. jsme přijaly 3letou Prsky a 7letou Princeznu, které do té doby žily ve škole ve Strážnice. Po změně vedení už tam nemohly zůstat. Prsky se nám již podařilo umístit, Princezna je u nás a je z velkého množství koček kolem sebe hodně nešťastná.
7.6. nám slečna z Dubňan přivezla kočku Jůlinku a 5 zrzavobílých koťat. Filípek, Šarlota, Káťa, Vendulka a Beruška se narodily na rohožce před domem. Obyvatelé domu se o ně postarat nechtěli. Jsou v depozitu u Evy. (viz foto)
12.6. nám byl nahlášen 6týdenní moureček Fík. Jeho majitel ho vyhodil v lese u ZOO, kde Fík naříkal a po přijetí k nám již téměř umíral vyčerpáním. Odmítal jíst, celý se třásl, měly jsme co dělat, abychom ho zachránily. Celou noc jsme ho zahřívaly termoforem, druhý den už naštěstí začal žrát.
14.6. dovezla paní kočku a tři koťata z Tvarožné Lhoty - Rebeka, Jáchym a Vincent. Kočka půjde po kastraci zpátky.
15.6. jsme přijaly Amálku, kotě od paní, která krmí u umělecké školy. Matku Bilinku jsme přijaly hned o tři dny později, po kastraci už je umístěná v Lužicích.
22.6. jsme přivezly od sociálně slabé rodiny z Bojkovic, kteří nenechali kastrovat svou kočku, další dvě koťata: Monty a Jackie.
Tentýž den jsme přijaly další tři koťata Perličku, KvídaKiliána. Jejich majitel je nechal napospas osudu pod lavičkou u upuštěného domu. Kilián po 14 dnech umřel, Perlička a Kvído jsou nemocní.
A do třetice, tentýž den večer, přivezli lidé bílozrzavého kocourka Teodora, který se k nim přidal na sídlišti.
27.6. našla slečna na Výhoně na zahrádkách kotě Máju. A chvíli poté nám byla nahlášena z Veselí malá kočička Lulu. Seděla bezradně na silnici vedle svého přejetého sourozence. Obě jsou u slečny, která našla Máju. Slečna se jmenuje Lenka a domluvily jsme se s ní, že pro nás bude depozitovat.
28.6. přivezli lidi z Rohatce 3 černá koťata - malá, zubožená, mrňavá, zhruba 3týdenní. Všechna tři zemřela.
30.6. jsme přijaly další tři kotěcí sourozence: Babetka, Falko a Hugo byli u silnice mezi Rohatcem a Ratiškovicemi, čtvrté kotě už bylo přejeté. Paní, která jela kolem, je odchytla a dovezla nám je.
30.6. jsme se s naším charitativním krámkem zúčastnily III. Mezinárodní výstavy koček v Uherském Hradišti. Výtěžek z akce činil 8 000 Kč.

p6090041.jpg
Kočka Julča a jejích pět koťat


V červnu našli domov:
Indián, Prsky, Keksík, Alan, Andulka, Bela, Fík, Sára.
Do depozit přijato: 29, umístěno: 8



Od dubna do konce června 2012 jsme

- přijaly celkem:

51 koček

- umístily celkem:

35 koček

- nechaly vykastrovat:

 

61 koček
(z toho 23 vráceno do
 původních lokalit)


9.7.2012 čeká v našich čtyřech depozitech na nový domov celkem 60 koček. Pro dalších cca 150 koček ve venkovních lokalitách zajišťujeme krmivo, které průběžně několikrát do týdne nakupujeme a rozvážíme.

Všem našim příznivcům a především dárcům a sponzorům velmi děkujeme za podporu a pomoc.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář