Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva za 3. Q 2010

25. 10. 2010

 Zpráva o naší činnosti
za 3. čtvrtletí roku 2010



ČERVENEC

6.7. jsme přijaly Maroška, kterého někdo dal na plot u policie. Marošek, protože byl ještě malé kotě, odtud neuměl slézt a zoufale mňoukal.
8.7. jsme jely do Starého Podvorova pro 4 koťata - kocourky Dulíka, Kulíka, Bubíka a Tima, které kočka nechala na půdě a už se k nim nevrátila. Kulík se bohužel nového domova nedočkal - 20.1.2011 zemřel na FIP.
21.7. jsme jely do Bojanovic pro bílého kocourka s tmavými znaky, jehož majitelé požádali myslivce, aby jej zastřelil (myslivec se o tom zmínil naší známé a ta zavolala nám). Flekošek se moc bojí lidí, je u nás už tři měsíce, ale veškeré ochočování je zatím bezúspěšné.
21.7. si náš 100. fanoušek z Facebooku přijel pro odměnu - vyhrál od nás kočku a místo jedné si vzal hned dvě - Andělku a Emily. Z jeho návštěvy v depozitu u Nadi Tomalové jsme natočily video.
23.7. našli lidé na poli u jezu 5denního Fida. Myslíme si, že ho tam nechala jeho matka, když jej stěhovala, vylekala se kombajnů, které tam jezdily a sekaly, a už se pro něj nevrátila.
25.7. byly v Hluku u silnice nalezeny tři kotěcí holčičky: Fidorka, Moly a Doly
26.7. jsme přijaly mouratého kocourka se zlomenou nožkou Jakoubka, který prosil kolemjdoucí u obchodu v Bojanovicích o pomoc.
26.7. nám naše známá přivezla dva kocourky Rudyho a Valdu, kteří se bezprizorně potulovali  na ulici v Mikulčicích.
27.7. jsme přijaly zrzečka Johánka z Mutěnic. Majitelka sice nechala jeho maminku vykastrovat, ta jí ale pak přivedla již odrostlá koťata, která porodila ještě před kastrací.
27.7. našli lidé v krabici u silnice mezi Rohatcem a Hodonínem tři koťata: Kofilu, EduJuráška.
29.7. jsme po pánovi z Radějova, od kterého jsme v roce 2006 přijaly 22 koťat a od té doby mu pomáháme s kastracemi, přijaly Barču a Žofku. Pán prodával chatu, v které bydlel, a noví majitelé si tam kočky nechtěli nechat.
Téhož dne byla vrácena Kordulka, která si v novém domově ani po 2 měsících nezvykla. Zůstane u nás již nastálo.
30.7. našli lidé v Moravanech u Kyjova opuštěnou kočku Katušku. Přivezli ji k nám.
30.7. byl u silnice mezi Ratiškovicemi a Hodonínem nalezen Mariánek. Kocourek byl strašně vysílený, unavený a měl nemocné oči.
30.7. jsme přijaly brášky Johánka Hokiho a Klingera, které se podařilo odchytit až nyní.
31.7. vběhl do zahrady rodinného domku v Rohatci bílý kocourek se zrzavými flíčky Dalí. Byl plný blech a celý špinavý od průjmu. Paní měla velké psy a nemohla si ho nechat, ale znala nás z veteriny, a tak nám zavolala.



 

Obrazek
Dulík a Kulík

V červenci našli domov: Andělka a Emily, Kokinka a Valentýnek, Felicita.
Do depozit přijato: 25, umístěno: 5. 



SRPEN

1.8. jsme přijaly modrou britku Mirabelku, která se objevila v Mutěnicích u benzínky.
2.8. nám paní nahlásila černého 3týdenního kocourka Kulíška, který se přidal ke kočkám, jež krmíme v areálu u policie.
5.8. jsme odchytly tříbarevnou Lucinku, snad již poslední kočku po pánovi z Radějova, který prodal svou chatku a noví majitelé tam kočky nechtěli nechat dožít.
8.8. ležela na silnici na sídlišti v Hodoníně 3týdenní mourečka Miňonka. Byla bohužel tak vysílená, že u nás za 14 dnů umřela. Téhož dne přinesla holčička k naší známé v Bojanovicích želvovinovou Samantu. Ta bohužel umřela taky.
12.8. jsme u policie odchytly 3 koťata od kočky, která se tam nastěhovala a my ji nemůžeme odchytit na kastraci: Vendelín, Oliver a Darwin.
22.8. přivezla paní z Vlkoše asi 4týdenního černobílého Alfa, který tam živořil u vinných sklepů. 30.8. umřel.
25.8. našla naše známá v Bojanovicích bílého kocourka Bambiho.
27.8. nám pán přivezl kocourka Gučiho, kterého našel na chodbě v paneláku. O kocourkovi víme, že patří hluhoněmému páru, který má kromě něj ještě dobrmana. Také víme, že jim už dvakrát jim vypadl z okna, a protože se pán na majitele nemohl dozvonit a kocourek byl plný blech a nemocný, přijaly jsme ho do své péče.
30.8. jsme přijaly černobílou dlouhosrstou Samantu, jejíž majitelka ji kdysi našla a my ji přemluvily, aby si ji nechala. Nyní se stěhovala z domku do bytu a dala nám ji s tím, že Samanta by si v bytě nezvykla, protože potřebuje výběh.


Obrazek
Lucinka

V srpnu našli domov: Filípek, Jeníček, Brusinka, Doly, Mirabelka.
Do depozit přijato: 12, umístěno: 5. 



ZÁŘÍ

1.9. jsme se třemi koťaty navštívily Domov pro seniory Bažantice a realizovaly zde svou první felinoterapii. Z návštěvy domova jsme měly velmi dobrý pocit a určitě si ji brzy zopakujeme.
4.9. jsme přijaly bílomourka Vildu, kterého někdo vyhodil u policie. Vilda bohužel nepřežil a 13.9. umřel.
5.9. jsme se zúčastnily JUKO víkendu.
6.9. zůstala u popelnice po účastnících burzy chovatelů, která se koná pravidelně v Hodoníně, dvě koťata: Štěpánek a Štěpánka. Štěpánek u nás umřel na FIP.
10.9. někdo hodil naší známé v Bojanovicích ke dveřím 4měsíčního Oskara. V Bojanovicích se o spolupráci naší známé s námi bohužel už ví, a tak místní, místo aby kastrovali, nosí koťata k ní. Nic nepomohly ani letáky, které jsme v Bojanovicích rozházeli do schránek, že pomůžeme s kastracemi koček, a na které se neozval ani jeden člověk.
11.9. jsme se do Prahy rozjely na umisťovací výstavu Sen zvířat, kde jsme umístily 2 kočky. Naštěstí jsme měly v Praze domluvený odběr dalších třech koček, takže naše cesta sem nebyla až tak marná. Ještě téhož dne večer nalezla naše známá v Bojanovicích 4měsíční Apolenku - pravděpodobně Oskarovu sestřičku.
12.9. nám volala paní, že na náměstí v Hodoníně chodí a mňouká kočka. Šedočerná krasavice dostala jméno Agáta. Téhož dne jsme přijaly další krásnou kočku - dlouhosrstá zrzavá Dakota, pravděpodobně kříženka peršanky, se již 14 dní zdržovala na zahradě v Josefově a nikdo se k ní nehlásil.
V Praze si mezitím naše 200. fanynka z Facebooku převzala svou výhru - nového domova se tentokrát dočkala Linet, kterou jsme sem zavezly o den dřív v rámci naší účasti na výstavě.
15.9. nalezeno další kotě v Bojanovicích - tentokrát kocourek Jonáš pobíhající po náměstí. (Naše nabídka na pomoc s kastracemi nadále zůstává bez odezvy.)
18.9. byla naše známá nakoupit v OBI a cestou k autu potkala drobnou bílomourku Petronelku - místní bezdomovec jí koupil pizzu a právě se ji chystal odnést do lesa. "Do žádného lesa", pronesla naše známá a vzala mu ji.
18.9. nalezla sestra naší kolegyně Aleny v Mikulčicích 5měsíční mourečku Amálku.
22.9. našla paní černobílou Bětku. Chtěla si ji nechat, ale bydlí v jednopokojovém bytě s malým miminkem, k němuž Bětka lezla do postýlky a lehala mu na obličej. Bylo nebezpečí, že by mohla dítě udusit.
23.9. byla na sídlišti v Hluku nalezena bílá kočička Polárka. Měla nemocné oči, dosud se léčí.
24.9. jsme se s třemi koťaty vydaly na naši druhou felinoterapii - tentokrát do Domova důchodců S - centrum Hodonín.
25.9. nám lidé ze Slovenska přivezli mourečku Bambulku. Vezli ji nejprve do ZOO, tam je ale odkázali na nás. Bambulka bohužel umřela.
30.9. vyhodil muž na poli v Prušánkách z auta 4 koťata a odjel. Vanilka, Cilka, Daška a Dan měli asi 4 týdny, takže neuměli ani sami jíst. Na jedné straně názor, že kastrace jsou kruté/proti přírodě/zbytečné - vždyť přece příroda si poradí sama, a na druhé straně časově náročné dokrmování koťat drahým kotěcím lékem, utrápená kočka matka, která svá koťata marně hledá a brzy zabřezne znovu. A výsledek? Neustále se opakující kolotoč, kvůli kterému úmorná práce nás útulkářů nikdy neskončí.


Obrazek
Petronelka

V září našli domov: Bag, Pedro, Fidorka, Tim, Linet, Bambi, Kiara, Evelína, Samanta.
Do depozit přijato: 17, umístěno: 9.



Od července do konce září 2010 jsme

- přijaly celkem:

54 koček

- umístily celkem:

19 koček

- nechaly vykastrovat:

 

38 koček
(z toho 25 vráceno do
 původních lokalit)


K 26.10.2010 čeká v našich pěti depozitech na nový domov celkem 96 koček. Pro dalších cca 140 koček ve venkovních lokalitách zajišťujeme krmivo, které průběžně několikrát do týdne nakupujeme a rozvážíme.

Všem našim příznivcům a především dárcům a sponzorům velmi děkujeme za podporu a pomoc. Bez Vás bychom to nezvládly!!!

20.11.2010  máme cestu do Prahy. Líbí-li se Vám některá z našich koček a máte-li to do Hodonína daleko, rády Vám ji do Prahy přivezeme. Volejte prosím tel.č. 724 142 463.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

adddddddddddddd

(addddddddddd, 1. 11. 2010 21:17)

jeste nekrachujete .. to je div :D ale jinak dobry... obdiv