Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva za 4. Q 2010

27. 12. 2010

 Zpráva o naší činnosti
za 4. čtvrtletí roku 2010



ŘÍJEN

3.10. jsme přijaly 4 koťata, která zůstala na místě konání hodonínské chovatelské burzy. Tři z nich umřela, přežil jen černobílý Jorik.
6.10. se nám konečně podařilo odchytit kříženku jezevčíka, fenku Gitu, která se zhruba 3 týdny potulovala v Hodoníně poblíž našich depozit, ale byla natolik vystrašená, že k nám nikdy nešla.
7.10. dal někdo naší kolegyni k vratům v Bojanovicích černobílého Zora.
7.10. našel pán venku před domem na Brněnské ulici v Hodoníně Elišku.
7.10. jsme přijaly kotě Marušku, kterou tam porodila kočka, kterou se nám stále nedaří odchytit ke kastraci. Byla sice plachá, ale velmi nemocná, nemohly jsme ji tam nechat.
7.10. jsme přijaly další kotě - tentokrát z Bzence z útulku, kde měli strach, že jej nezvládnou vypiplat. Vanesa byla však nejen velmi malá, ale i nemocná, a nepřežila.
8.10. jsme přijaly černobílého Domina, kterého paní našla u svého domu venku.
9.10. se v nemocniční zahradě objevila malinká, cca 8týdenní kočička Sára. Už jí bohužel nebylo pomoci, 15.10. umřela.
10.10. našla paní na své zahradě 4týdenní mramorovanou Fifinku. Žila ještě 8 dní, 18.10. umřela.
10.10. našla paní, která má od nás Damiána a Cilku, na své zahradě 4měsíčního mourečka Martínka.
11.10. jsme jely do Diskontu u Černého Mostu pro kočku Marinu. Zavolali nás odtud skladníci, že jim tam začala chodit a oni ji tam nechtějí.
12.10. jsme přijaly kočku Bublinu s pěti koťaty. Koťata měla bohužel místo očí zahnisané díry od herpes viru, nechaly jsme je tedy utratit. Nakonec umřela na herpes virus i Bublina.
16.10. nám z Moravského Žižkova přivezli "Simpsonovic rodinku" - koťata Marge, Barta, Megy a Lisu
17.10. vyhodil někdo u kostela v Bojanovicích Lukáška
20.10. jsme přijaly další kotě od lázní - Maruščina brášku Oriho. I on byl totiž nenocný. Po vyléčení jsme je umístily do stodoly do Kyjova k Anetce.
21.10. byl přímo od nálezců umístěn kocour Kryštof.
26.10. přišel k paní na dvůr v Lužicích bílomourek Erik s natrženým uchem. Krvácení bylo tak silné, že se vůbec nedalo zastavit.
26.10. lidé našli ve vinohradě koťata Noriku a Bumra. Děti hrající si poblíž nám řekly, že je tam donesla paní, která má doma kočku, a nechala je tam.
28.10. se do stáje v Bojanovicích přitoulala kočka Bibiana.

magie03.jpg
Magie

V říjnu našli domov: Halina, Felix, Adina, Jakoubek, Brumík, Olivka, Barča, Kryštof, Eliška, Štěpánka, Fido, Marina.
Do depozit přijato: 32, umístěno: 12. 



LISTOPAD

2.11. našla naše kolegyně na zahradě svého domu v Lužicích malého kocourka Honzíka, kterého tam nejspíš někdo hodil. Byl vyčerpaný a celý obalený blátem, jak si s ním psi hráli, teprve až když ho umyla, vyšlo najevo, že je to černobílé kotě.
4.11. se k dětem naší kolegyně v Bojanovicích připojila mourečka Sára. Tak moc naříkala, že ji děti vzaly a odnesly s sebou domů.
8.11. jsme přijaly zrzavého kocoura z Mikulčic, který ležel na silnici sražený autem. Jeho majitelka už ve čtvrtek prosila na obecním úřadě, aby vyhlásili informaci o jeho ztrátě, ale paní na úřadě ji vyhlásila až v pondělí. Tak jsme se dozvěděly, že kocour má majitele. Paní nám uhradila náklady za léčení a kocour, přestože byl na tom prvních 14 dní velmi špatně, už je také v pořádku.
8.11. si holčička z hodonínské chovatelské burzy přinesla kotě Žanetku, ale doma jí kotě nedovolili, a tak zavolali nám. Nechat si ji nemohli, protože mají malý byt a v něm štěně loveckého psa. Upozornily jsme je na to, že ale štěně tak temperamentního plemene je v bytě mnohem větší "problém" než kotě, ale nepřesvědčily jsme je.
10.11. nám zavolali z pekárny, že je tam černobílé kotě, hned jsme tam jely. Bohužel kotě bylo ochrnuté na zadní nohy, a tak jsme je nechaly uspat
14.11. našla paní na schodech domu černou hubenou Růženku. Byla velmi podvyživená a v natolik špatném stavu, že jí už nebylo pomoci a umírala. Vzaly jsme ji na veterinu a nechaly ji uspat.
19.11. jsme přijaly čtyři koťata z Lužic - Heidi, Mahulenku, Amadea a Alberta. Donesl je do nádraží do hospody pán s tím, že kočku přejelo auto.
21.11. byla na Marxově ulici v Hodoníně nalezena malinká 8týdenní černá Briketka. Schovávala se pod autem a paní, která ji tam objevila, musela na pomoc s odchytem zavolat svého syna, tak moc se Briketka bála. Syn ji chytil a pak ji společně donesli k nám.
24.11. nám paní přivezla Kiliána a Kujóna. Pořídila si je přes internet a pak zjistila, že si je nemohou nechat kvůli alergii dítěte. Jejich původní majitel je zpátky nechtěl.
25.11. jsme přijaly z Rousínova kocoura Mefistu, kterého jeho majitelé vyhodili ven a zpátky domů už jej nepustili. Paní, která nám pak Mefista dovezla, na ně několikrát zvonila, ale oni ani jednou neotevřeli. Zavolala pak nám.
28.11. nám naše známá ze Slavkova přivezla kočičku Editku, kterou si její sousedé pořídili a drželi ji zavřenou o hladu v garáži. Když jí pak konečně otevřeli, přeběhla právě k naší známé a boucháním tlapky do sítě na dveřích se dožadovala vstupu dovnitř. Byla podvyživená, uši plné svrabu.

editka01.jpg
Editka

V listopadu našli domov: Maruška, Ori, Dakota, Borisek, Lukášek, Aramis, Zefír, Zoro.
Do depozit přijato: 15, umístěno: 8. 



PROSINEC

8.12. jsme přijaly zrzavého kocoura Voltéra, který pobýval na mrazu u činžáku ve Strážnici. Byla tam s ním i dvě černá koťata Nikolas a Vladěnka, ta jsou ale plachá a asi je vrátíme zpátky.
Mailem se nám ozval pán, který našel na internetu Gitu a zná její paničku. Hned druhý den jsme Gitu dovezly domů do Dubňan.
12.12. jsme jely do Prušánek pro kotě Karolínku, malinkou černou dvouměsíční kočičku, která se se sestřičkou motala kolem školy, odkud ji děti donesly domů. Jejich maminka nám pak zavolala, že si s ní neví rady, protože z ní průjem doslova tekl. Pro druhé kotě našli sami nový domov.
13.12. byl přímo od nálezců umístěn kocourek Oskar, kterého paní našla v Mutěnicích.
16.12.
se na benzínce v Lužicích připojila k pánovi mourečka Romanka. Pán nám ji přivezl. Jmenoval se Roman, tak jsme ji pojmenovaly po něm.
17.12. jsme přijaly 2letého bílomourka Dickense, který pobýval 3 měsíce venku na sídlišti. Byl zdravý, vykastrovaný, paní ho tam krmila, ale když lidé začali zavírat okénka do sklepů, měla o něj strach,  že se nebude mít kam schovat.
20.12. jsme se ujaly bílé kočky Vanilky, kterou děti krmily v Bažantici u činžáků. Byla velice hladová, ale  již vykastrovaná. Majitel ji nehledal.
Téhož dne jsme přijaly i kocoura Baltazara - asi tak ročního bílomourka ze Strážnice. Lidé ho tam krmili, ale on ležel pořád pod keřem a skoro se nehýbal, a oni nevěděli, co s ním. I u nás je velmi apatický, vyšetření ukázalo, že má špatné ledviny, když pak už v sobě neudržel žádné jídlo a pořád zvracel, nechaly jsme jej uspat.
23.12. vrátili Zapu, který si ani po 5 týdnech na svůj nový domov nezvykl. Je nám to líto, protože by byl rozmazlovaným jedináčkem v domku se zahrádkou. Také jsme přijaly nalezence Jeníka, kterého se ujala naše známá, ale jemu pobyt v bytě nevyhovoval a potřeboval výběh. Umístily jsme jej místo Zapy.
28.12. jsme vůbec poprvé zorganizovaly akci Ježíšek pro kočky bez domova 2010, na niž má možnost přispět každý, kdo chce našemu útulku pomoci.
29.12. volal pán od Strážnice u Kyjova, že k němu již delší dobu chodí zrzavý kocour, který je velmi zanedbaný. Pán ho krmí, ale kocourův stav se nelepší. Kocoura jsme vzaly k nám, jsou mu tak 2-3 roky, má sice delší srst, ale celou zasuchanou, budeme ho muset dát ostříhat. Pojmenovaly jsme jej Chulio.
30.12. nám volala paní, že je v Uherském Brodu u obchodu již delší dobu kočka. Paní ji chytila, ale domů ji vzít nemůže, protože manžel jí to nedovolí. Ina byla vyhládlá, zanedbaná, měla omrzlé jedno ucho. Od příchodu k nám jen odpočívá, žere a spí.
Téhož dne šla na operaci Julinka. Kvůli velkým bolestem jsme jí musely nechat vytrhat všechny zuby - navenek to nebylo vidět, ale hnily jí zevnitř a to jí právě způsobovalo ty veliké bolesti.
31.12. jsme jely do Bojanovic k vinným sklepům pro tříměsíčního Robina. Z uší jsme mu vyndaly doslova a do písmene "hromady" svrabu.

volter07.jpg
Voltér

V prosinci našli domov: Gita, Kilián a Kujón, Santana, Agáta a Oskar, Kolejka, Lucinka, Heidi, Mahulenka, Jeník.
Do depozit přijato: 13, umístěno: 11



Od října do konce prosince 2010 jsme

- přijaly celkem:

60 koček

- umístily celkem:

31 koček

- nechaly vykastrovat:

 

31 koček
(z toho 7 vráceno do
 původních lokalit)


3.1.2010 čeká v našich pěti depozitech na nový domov celkem 91 koček. Pro dalších cca 150 koček ve venkovních lokalitách zajišťujeme krmivo, které průběžně několikrát do týdne nakupujeme a rozvážíme.

V roce 2010 jsme přijaly celkem 162 koček, umístily 95 koček a nechaly vykastrovat 161 koček, z nichž 86 koček jsme po kastraci. vrátily do původních lokalit, kde jim zajišťujeme krmení. Ve srovnání s rokem 2009 je to tak o 5 přijatých, o 26 umístěných a 14 vykastrovaných méně. O 22 koček více jsme naopak vrátily po kastraci zpět do původních lokalit.

Všem našim příznivcům a především dárcům a sponzorům velmi děkujeme za podporu a pomoc. Bez Vás bychom to nezvládly!!!

Potvrzení o přijetí daru budeme všem našim dárcům rozesílat v průběhu ledna 2011. Pokud by Vám do konce ledna žádné potvrzení nepřišlo, přestože jste nám v roce 2010 zaslali příspěvek, prosíme Vás o zprávu mailem na adresu Kocky.SOS@seznam.cz a zároveň o sdělení Vašich údajů - adresy trvalého bydliště (popř. zasílací adresy) a rodného čísla.

Akce Ježíšek pro kočky bez domova 2010 trvá až do 6.1.2011. Pokud tedy chcete obdarovat naše kočičí svěřence, budeme moc rády, když se připojíte. I materiální příspěvky  v podobě objednávek jsou stejně jako finanční příspěvky odečitatelné od základu daně z příjmů.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář