Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva za 4. Q 2011

31. 12. 2011

 Zpráva o naší činnosti
za 4. čtvrtletí roku 2011



ŘÍJEN

3.10. ze sídliště v Uherském Hradišti přivezl náš známý, který se tam odstěhoval, malou drobnou kočičku Briketku. Potulovala se tam opuštěná, hladová a hubená po sídlišti, pak bydlela asi 14 dní u něj ve sklepě. Sám si ji kvůli alergii nechat nemohl.
10.10. přivezla neteř Nadi Tomalové z uhelných skladů maličkého kocourka Šimona. Bohužel u nás zemřel na panleukopenii. Téhož dne nám byli vráceni Kofila a Ferda. Ti u nás naštěstí pobyli jen 3 dny, 13.10. byli opět společně umístěni do bytu do Kyjova.
12.10. nám paní donesla černobílé kotě, které našla v kontejneru v Uherském Brodu. Bylo ve velmi špatném stavu a infekční prostředí u nás její stav ještě zhoršilo. Po pár dnech zemřelo. Téhož dne jsme ze zahrádek z Kapřisek vzali 4 koťata - Adélku, Vendelína, Šakiru a Kvída, Adélku jsme vrátily zpátky, protože se u nás vztekala a bylo vidět, že si nezvykne a kocourci zemřeli. Šakira přežila a je nyní u nás.
17.10. jsme přijaly bílomouratého Buráčka, kterého v zahrádkách u elektrárny našel pán, jenž tam krmí venkovní kočky, které tam jejich majitelé na zimu nechali.
18.10. našly děti v Bažantnici zraněného mouratého kocourka. Teodora jsme přijaly, jely s ním hned na veterinu, ale bohužel byl ochrnutý a jeho stav nebyl slučitelný se životem. Ani se po něm nikdo nesháněl.
21.10. našla naše známá u zastávky v Bojanovicích kocourka Bertíka Dubínka.
23.10. přinesla paní černobílého kocoura Mikuláše. Potuloval se po Dubňanech, měl zraněné nožičky a kulhal. Nyní je už v pořádku a čeká u nás na umístění.
25.10. našla paní v Moravském Žižkově, nynější majitelka naší bývalé svěřenkyně Rosičky, na svém dvoře tříbarevnou Išinku.
30.10. se k nám u hlavní silnice v Brněnské ulici přidala bílá kočka Viktorka . Byla špinavá a hrozilo, že ji tam srazí auto. Téhož dne dovezla paní černého kocourka Balůho z Blanska, které našla den předtím. Dala mu najíst, ale její manžel jí ho zakázal vzít domů, tak strávil noc v psí boudě. Ráno už jíst nechtěl a od té doby se jeho stav stále zhoršoval. U nás po 14 dnech zemřel.

isinka04.jpg
Išinka

V říjnu našli domov: Bobeš, Gina, Ferda a Kofila, Barunka, Marianka.
Do depozit přijato: 16, umístěno:  6. 



LISTOPAD

5.11. jsmě přijaly 4 koťata, která tam odvezl jejich majitel. Majitele shodou okolností známe - před časem jsme mu nabízely, že jeho kočku necháme vykastrovat, ale odmítl. Ta pak porodila 4 koťata a když jsme je odmítly přijmout, odvezl je 2měsíční do lesa. Pojmenovaly jsme je Dorotka, Adélka, Kašpárek, Bart
9.11. jsme jely do mlékárny odchytit dvě koťata v mlékárně, která spadla do zhruba 4metrového otvoru pod rampu na nakládání. Kočka chodila nahoře, mňoukala a nemohla je vyvést ven. Vzaly jsme je k nám, matku jsme tam po kastraci vrátily, jedno z koťat - Tečka - u nás zemřelo na mor, Čárka žije. Fotky z celé akce najdete na Facebooku.
21.11. našla naše známá v Žadovicích, která je v okolí známá svým soucitem s opuštěnými kočkami, u svých dveří kocourka Johánka. Její sousedé totiž kočky zásadně nekastrují a pokud je rovnou  nezabijí (např. tak, že kotě položí na špalek a useknou mu hlavu sekerou), tak je odnesou právě k ní. Johánek nakonec skončil u nás v Hodoníně.
28.11. přijela paní z Ratiškovic a přivezla nám mourečku Kuličku, která se k ní přitoulala na dvůr. Ona sama si ji nechat nemohla, protože už dvě kočky má a žije z invalidního důchodu. Téhož dne u nás byla natáčet ČT reportáž pro pořad Sama doma a natočila i příjem Šafránka, kterého přivezla paní s tím, že si mezi sebou pohazovaly děti, točily s ním a mávaly, pak ho pokládaly na silnici a chtěly vyzkoušet, co to s ním udělá, když pojede auto.
30.11. přivezla paní nalezenou mourečku Šošanku. Měla prokouslý bok a v ráně velký abces. Paní by si ji nechala, ale s jejím zraněním si nevěděla rady. Po operaci už zůstala u nás.

 384283_10150502091530751_401297425750_10938863_1807815944_n.jpg
Reportáž z našeho depozita odvysílanou dne 9.12.2011 v pořadu Sama doma si můžete pustit  zde (přetočte na 28:50). Fotky z natáčení najdete na Facebooku.

V listopadu našli domov: Kryšpín, Dorotka, Jurášek.
Do depozit přijato: 10, umístěno: 3. 


 
PROSINEC

4.12. jsme přijaly Kali, která mňoukala u bytu jednoho mladého páru v Čejkovicích. Nemohli si ji nechat kvůli zákazu domácího. Kali byla vyhublá a měla velký průjem.
5.12. přivezla naše známá z Břeclavi tříbarevnou Jitušku. Byla tam u gymnázia u hlavní silnice a hrozilo, že ji přejede auto. Měla uši plné svrabu a byla velmi hladová. Téhož dne byl v Lužicích pod keřem u silnice nalezen kocourek Keksík. Byl velmi nemocný a stále ještě je, trápí jej rýma.
15.12. jsme jely do zahrádek k masokombinátu, kde našli manželé kouřově šedého kocoura Vikyho. Odblešeli jsme jej, zbavily parazitů a nechaly vykastrovat, s tím, že si jej nechají, ale nakonec jsme jej 31.12. stejně musely vzít k nám, protože velmi napadal jejich kocoura.
18.12. jsme přijaly čtyři kočky ze Šardic: Mindu, Nerinku, Zorana a Tomču. Vzaly jsme je od paní, které se stěhovala od manžela do podnájmu a nemohla si je vzít s sebou.

 

384878_10150546123825751_401297425750_11114991_338291179_n.jpg
Kouřově šedý kocourek Viky - další fotky z doby,
dy jsme ještě doufaly, že zůstane u nálezců, najdete na 
Facebooku.

 

V prosinci našli domov: Kryštof, Jonatán, Chilli a Nikolka, Klinger, Deli a Adélka.
Do depozit přijato: 8, umístěno: 8.

 



Od října do konce prosince 2011 jsme

- přijaly celkem:

34 koček

- umístily celkem:

16 koček

- nechaly vykastrovat:

 

72 koček
(z toho 43 vráceno do
 původních lokalit)


31.12.2011 čeká v našich dvou hlavních hodonínských depozitech na nový domov 65 koček. Další 4 máme v depozitu v Lužicích, další 4 ve dvou menších depozitech v Hodoníně a 2 v Chýni. Pro dalších cca 150 koček ve venkovních lokalitách zajišťujeme krmivo, které průběžně několikrát do týdne nakupujeme a rozvážíme.

Každý den odmítáme spoustu lidí, kteří k nám chtějí přivézt další kočky. Ty kočky, které přesto přijmeme, jsou u nás vystaveny velkému riziku onemocnění infekcemi. U koček, které jsou tu déle, existuje toto riziko také - jedním z takových nejsmutnějších příběhů je např. příběh Anušky.

Proto bychom velmi potřebovaly další depozita, klidně i menší, kde by mohla být jedna nebo dvě kočky, nebo např. nově přijatý vrh koťat. Uvítáme samozřejmě i další možnosti pomoci - viz rubrika Pomozte nám.

Všem našim příznivcům a především dárcům a sponzorům velmi děkujeme za podporu a pomoc a přejeme hodně štěstí a zdraví do nového roku 2012!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář