Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ariel a Tadeáš

12. 4. 2008

Obrazek Obrazek

Černou kočičku Ariel přivedl do svého nového domova náš bývalý svěřenec Frigo. Frigovi majitelé si kočičku bohužel nemohou nechat, a tak nám ji poté, co se pro ni sami neúspěšně snažili najít nový domov, přivezli. Ariel je moc milá, hodná a mazlivá, vůči ostatním kočkám přátelská. Černobílý kocourek Tadeáš byl jako malé koťátko hozen do zahrádek, kde ho krmila paní a snažila se ho ochočovat. Byl na zahrádkách sám a když byl po 4 měsících konečně ochočený, putoval do našeho depozita. Je to veselý a hravý kocourek, na němž je vidět, jak je rád, že konečně není sám - užívá si her s kočičími kamarády i mazlení. 12.4.2008 byli společně umístěni do domku se zahrádkou do Bučovic k pejskovi. Navzájem se neznali, protože Tadeáš byl v depozitu u Lucky a Ariel u Nadi, a tak se seznamují až v novém domově. Jejich nový majitel nám napsal:

12.4.2008:
Ihned po příjezdu domů jsem nachystal vše potřebné (záchodky, misečky s jídlem, rozvěsil hračky). Vyčlenil jsem velkou místnost pro kočenky a otevřel jim přepravky. Ariel ihned po otevření začala prozkoumávat pokoj. Asi po půl hodině vlezla do přepravky za Tadeáškem. Chvilku poté si našla svoje místečko asi 2 metry nad zemí. Uvelebila se na teráriu pro agamy vedle starého rádia. Po několika hodinách sama přišla a měla se potřebu mazlit. Je to třeštidlo a mazlík první třídy. Dokonce už ochutnala dobrůtky pro kočičky - dala si granule a trošku z konzervy s příchutí tuňáka.
Tadeášek ten po příjezdu z přepravky ne a ne vylézt. Po několika hodinách ale neodolal a přece jen vylezl. Pro mě to byl první poplach, poněvadž jsem ho nemohl najít. Marně jsem si kladl otázku - jak se mi kočka může ztratit v jedné místnosti. Po několika minutách jsem ho našel. Schovával se přede mnou za mikrovlnkou a místo si asi oblíbil.
Takže podle mě bude Ariel chovatelka Agam Vousatých, jelikož se jí líbí strop terária s rádiem. Tadeášek bude asi kuchař. Tomu se líbí v kuchyni.
Myslím, že je to pro ně dobré, že mají každý své místečko. Zatímco Arielka si už sama dojde pro pohlazení, Tadeášek je stále trošku nedůvěřivý. Už jsem si ho dvakrát choval, ale jen dokud mu to bylo příjemné. Pak si sám pět zalezl za mikrovlnku.
Arielka je víc akční a Tadeášek ji velmi zajímá, ale Tadeášek je zatím plachý.
Poslední úspěch zabodovala Arielka, která poprvé použila záchodek.
Až se Tadeášek trochu vzpamatuje, udělám fotky a pošlu Vám je, ať nemáte starost. Děkujeme moc za miláčky. Naše dilema dvou koček už je vyřešeno. Máme je rádi obě a budou to miláčci.

12.4.2008 o něco později:
Tak asi před 2 hodinami mi Tadeášek zalezl za terárium, které má 150 cm výšku. Nedalo mi to, a tak jsem ho vytahoval asi 30 minut. Nyní už spokojeně chrupká na skříni. Arielka už chodí papat a na záchod bez problémů. Neustále je na klíně.
Jak jsem se o Vás dozvěděl? Po tom co mi umřel kocour, jsem obvolal všechny své známé a chtěl kotátko. Pak jsem si ale uvědomil, že je mnoho útulků, kde je plno krásných koček. Pak už stačilo jenom do vyhledávače napsat útulek pro kočky. Objevil se tam odkaz i na Vás. Upoutaly mě Vaše stránky, svou podrobností, příběhy a hlavně informacema. No, a pak už to znáte. Napsal jsem Vám e-mail a domluvil se s paní Naděždou na prohlídce, no a teď mám dvě super kočky.

13.4.2008:
Dobré poledne,
O Arielce není důvod se opět rozepisovat. Dnes už reaguje na zavolání, sama si nás hledá a papká.
Chtěl bych mluvit o Tadeáškovi a zeptat se na váš názor.
Tadeáška jsem si ráno opět vzal do náruče a chvilku si užíval šimrání pod krčkem. Chtěl bych ale říct, že je stále hodně nedůvěřivý a plachý. Poté co jsem ho nechal jít, zalezl mi pod postel a už tam opět tráví asi 2 hodiny. Lucko chtěl bych se Vás zeptat, jestli ho mám nechat na pokoji, nebo se ho snažit hladit, vytahovat atd. Nemám totiž to srdce ho tam nechávat moc dlouho, ale zas ho nechci stresovat neustálým hlazením.
Co mě trošku trápí je to, že ještě nejedl a když může, tak se schová. Mám mu nechat čas? Kde je miska s jídlem ví, vždy když ho vytáhnu, tak ho k ní donesu.
Arielka mi momentálně chodí po klávesnici, tak Vám píšeme spolu. Pokud máte nějaké rady, budu rád. Znáte Tedyho nejlépe a budu moc rád. Znáte jeho chování a potřeby.
Děkuji moc.

Naše odpověď:
Dobrý den Michale,
o Tadeáška si starost nedělejte, on se za chvilku zabydlí. To, že se nechá i pochovat, je náhodou moc fajn! Někdy lidi kočku nevidí třeba týden, než vyleze... Určitě ho kontaktujte, mluvte na něj, když se nechá chovat chovejte, ...tak jak to děláte, nesnažte se ho přemluvit násilím... Pak ho zase nechte nějakou hodinku vydýchat. Někdy kočce trvá i tři týdny, než se zabydlí, o to je pak vítězství sladší. Přečtěte si třeba o Xeně. Tadeáš je k cizím lidem hodně nedůvěřivý, ale za chvilku pochopí, kdo se o něj teď stará. Až mu vyhládne, určitě se i nají. Teď jde jen o to, zda trefí na záchodek, nebo bude mít odvahu se na něj vydat, aby nedošlo k nějakému karambolu... Možná ho přeneste zpět do místnosti, kde záchodek je (snad už dveře mohou zůstat otevřené - jestli se z ní opět vydá ven, měl by dojít i zpět), případně jeden přemístěte k Tadeáškovi.
Ničeho se nebojte! Všechno bude OK. Je to celkem normální situace, jen Arielka je prostě oprsklá a nebojí se. Tak můžete vidět rozdíly mezi kočkami.
Jsem zvědavá, jak mu to bude dlouho trvat. Klidně pište dál, budu moooc ráda. Pěknou neděli!
Lucka

13.4.2008 o něco později:
Vyzrál jsem na Tadeáška. Dnes jsem na něj vzal metlu a pěkně si ho vymetl-rovnou do náruče!
Stále myslím na to co jsem včera viděl. Ten byt plný koček a přitom tak čistý a uklizený, to jsem ještě neviděl.
Jinak pořád myslím na Melinu a toho kocourka černého po nemoci. Jak se jmenoval? Také myslím na to jak bych Vás mohl podporovat a pomáhat Vám. Na něco určitě příjdu.

15.4.2008:
Dobré ránko,
takže vše vypadá v pohodě. Ariel je v klidu a Tadeášek dnes opět ležel v kuchyni za oknem a nechal se pohladit. Ještě je trochu plachý, ale je to opravdu mazel. Sám nastavuje hlavičku a je rád za každé pohlazení.
Pomalu si zvyká.

16.4.2008:
Dobrý den Lucko,
včera jsem si dal tu práci a seděl jsem na zemi asi hodinu a motal se kolem Tadeáška a Ariel. Ariel je oprsklá a bez zábran, takže ta si sama dojde, pokud něco chce. Soustředil jsem se na Tadeáška a ta hodinka šimrání opravdu pomohla.
Dnes ráno když jsem vstal, Tadeáš opět ležel na okně v kuchyni, jen s tím rozdílem, když mě uviděl tak neutekl ani nepanikařil. Sedl jsem si ke stolu, a dělal jsem že ho nevidím. Dopřával jsem si ranní kafčo a Tadeáš si vylezl na stůl a sednul si vedle mě a koukal. Provokatér jeden. Tak jsem ho opět pošimral a po chvilce blaženého škrabkání si opět vylezl k oknu.
S odstupem času jsem moc rád, že je mám oba. Byla to od Vás opravdu dobrá rada. Ariel a Tadeáš už spolu normálně kamarádí - dokonce jí z jedné misky, což považuji za úspěch. Tadeáš už mi ani nikam nezalézá (ani pod postel, ani pod skříň).
Už mám i nějaké fotky, tak Vám je brzy pošlu do galerie, ať se pokocháte.
Mám doma opravdu výstavní kousky, i sousedé jsou z Ariel a Tadeáška naměkko.
Přeju hezký večer Lucko a nesmutněte, Tadeáš se má dobře. Můžete se kdykoliv dojet podívat. Budu moc rád. To, že je tak milý a mazlivý kocour, je jistě Vaše zásluha.

23.4.2008:
Ariel a Tadeáš už spolu blbnou. Poslední 2 dny jenom lumpačí a dělají vylomeniny.
Tadeáš-moje nedůvěřivé klubíčko se změnil. Každý den mě vítá poté co dojdu z práce a nastavuje se abych ho hladil. Někdy se předhání s Arielkou při škrabkání.
Co se jídla týká, tak si nestěžuju. Ariel i Tadeáš papkají ukázkově. Už mají k dispozici celý dům. Stále je tu někdo doma, tak mají neustálý dozor. Jsou to miláčkové rodiny. To co prožívám s něma jsem s našim kocourem nikdy nezažil.
Dříve jsem bral kočky jako velmi neloajální a náladové-náš kocour takový byl. Nikdy nedošel na zavolání.
Tadeáš a Ariel reagují na můj hlas. Vždy příjdou když je volám. Jsou to takový moji 2 plyšáci. Pěkně toho zneužívají a každý večer se mi stěhujou do postele. Nikdy bych tomu nevěřil, že se tak rychle aklimatizují.
Posílám pár fotek Ariel. Tadeáš se stále fotit nechce a vždy někam zaleze při focení.

25.10.2008:
Lucinko a Nado,
pamatujete si ještě na nás? Tady je Tadeášek a Arielka. Už jsme veliké kočky. Jsme moc hodné a plné života.
Koukněte na fotky.
Ariel, Tadeáš a páníček Michal

Fotografie z nového domova Ariel a Tadeáše najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ariel

(Michal, 20. 9. 2009 11:23)

Když jsme si Ariel přivezli z utulku tak mazlivá byla, a Tadeáš se moc bál. Ale jak roky jdou z Tadeáše se stal polštář a Ariel je ta akční. Ona si pro pohlazení dojde ale nesnaší, když ji člověk bere do rukou. To ona nechce. Tadeáš se mazlí, ale musí chtít sám, nutit se nenechá. A oba jsou super a jsem moc rád že je mám.

Ariel

(Katka Kondrusevová, 10. 5. 2009 20:19)

Děkuji za odpověď. To mě u Arielky celkem překvapuje, co ji náš kocour donesl, tak byla zpočátku bázlivá, ale pak se se mnou mazlila o sto šest. No asi je z ní už dámička, která se mazlí jen když chce ona:-D

Žijeme

(Michal, 10. 5. 2009 18:21)

Tak se po dlouhé době ozýváme. Sedli jsme si k počítači. Takže pořád žijeme v domečku v Bučovicích s pejskem Donuškou. Už se kamarádíme. Jinak pořád někde lítáme a večer spíme u televize a otravujeme páníčka. Aby se nás zbavil tak nás musí krmit anglickou slaninou. Tu mi rádi. Já Tadeáš se mazlím rád, ale Ariel je nemazlivá. Jinak si hrajeme spolu a jsme nejlepší kámošy. Ariel je umíněná koza. Chi chi. Další kamarády máme doma taky. Páníček má 3 fretky a rozumíme si. Trvalo to dlouho než jsme si na smradochi zvykli ale jsou fajn. Pokud budete chtít fotečky tak se vám rádi pošleme.

Ariel

(Katka Kondrusevová, 10. 5. 2009 9:02)

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak se daří Arielce. Děkuji moc za odpověď.

Lumpové

(Michal, 24. 7. 2008 21:40)

Už jsem tady dlouho nepsal. Z Ariel a Tadeáše se stala likvidační četa. Ti moji 2 plyšáci pořád lumpačí!! Pokud je hezky, jsou venku a domů je nedostanu. Na večer je beru domů abych si jich trochu užil. Naposledy včera mi přeskládali všechny cédéčka, které opatruji jako oko v hlavě. Našel jsem je všechny na hromadě a kočičáky taky. Pokoje které mají nejraději už kompletně přeskládali. Místo televize každý večer sledují obrovské akvárium plné rybek. Dokážou na ně čučet hodiny. Ani nevím kdy spí-každý večer se kočkují a lumpačí. Na Donušku/pes/ si ještě zvykají. Už i na ni vymýšlejí neplechu. Jinak si žijeme spokojeně. Budou nové fotky-jen co je stáhnu. Zatím se mějte!!!

Tadeáš a Ariel

(Michal, 26. 5. 2008 12:09)

Z obou kočičáků se stali mazlíci. Přes den jsou na zahradě a večer, pokud se mi je podaří nahnat spinkají doma. Nejraději jsou na střeše. Trochu se bojím hlavní silnice, protože Tadeáš tam rád chodí. Zrovna včera jsem ho tam načapal. Bohužel to ale neovlivním, tak snad se mi podaří ho to odnaučit. Jinak papají a dělají neplechu, jak jen to jde.

Chodíme ven

(Michal, 29. 4. 2008 17:44)

Od neděle Ariel a Tadeáš chodí ven a pěkně se vracejí. Doma už byly nezvladatelní. Venku se jim dobře. Jenom Donuška/pejsek to ještě nezvládá/ ale oni se ho nebojí. Co štěká nekouše.

Ariel a Tadeáš

(Michal, 20. 4. 2008 11:28)

Ariel a Tadeáš už jsou kamarádi. Posledních pár dnů spolu spávají, papají a dělají neplechu. Doma dostali přezdívku Ariel-Čert a Tadeáš -flekatá raketa. Kuchyni mají nejraději. Nejraději se nahánějí když uklízím,smeták jim přijde jako dobrá hračka, zvláště když je v provozu. Už se neschovávají a nejraději leží v posteli nebo na křesle. Jsou to neposední mazlíci. Záchod používají ukázkově, papají bez problému.

Tadeáš

(Michal, 15. 4. 2008 12:31)

Tak dnešní ráno bylo v pohodě. Tadeáš ležel na křesle, neutekl a nechal se hladit. Nastrkoval hlavu. Poté za mnou přišel do kuchyně a chodil kolem misek, tak už asi vyhládnul. Vše je na dobré cestě.

Tadeáš

(Katka Divílková, 14. 4. 2008 19:18)

Jestli Vám můžu poradit, opravdu ho nechte jen tak, když bude chtít, tak at dojde, když ne,tak ho nenutte, kočky mají svou hlavu:-). On se osmělí, nebojte.Jen potřebuje čas.

Tadeáš

(Michal, 14. 4. 2008 8:19)

Tak dnes mi Tadeáš udělal radost. Od časného rána sedí v kuchyni a kouká se z okna.

Ariel

(Michal, 13. 4. 2008 19:38)

Ariel je naprosto skvělá. Dnes dělala půl dne společnost Tadeášovi pod postelí, jelikož je trošku plachý. Výsledek? Tadeáš už není pod postelí,má novou skrýš, pozoruje okolí z úkrytu a nechá se šimrat za ouškem a bradě.

Ariel

(Katka Divílková, 13. 4. 2008 19:15)

Ani nevíte, jak pro mě bylo težké se s ní rozloučit, ale ted jsem moc ráda, že našla takový supr domov a že tam není sama, s naším kocourem byla silná dvojka:-)...

Ariel

(Michal, 13. 4. 2008 11:22)

Arielka se dnes zamilovala do zrcadla. Parádnice jedna! Pořád se okukuje jak je krásná!

Ariel je dračice!

(Michal, 13. 4. 2008 0:01)

Dobrý večer-Ariel nám opravdu dělá velkou radost. Je to mazel umazlený a neustále sedí na klíně a přede. Pokud nesedí, tak dělá vylomeniny a samozřejmě se snaží zapůsobit na Tadeáška.

Ariel

(Katka Divílková, 12. 4. 2008 19:27)

Ani nevíte jak jsem ráda, že se Ariel podařilo tak rychle umístit, ona je supr. Přeji Vám ,noví majitelé, aby Vám dělala jen samou radost!Moc ráda si přečtu, jak se jí daří...nalezenkyni mojí:-)