Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fifík (nyní Maxim) a Nick

12. 10. 2008

morris-nick02.jpg fifik02.jpg

Černého kocourka Nicka jsme v listopadu 2006 spolu s dalšími 7 koťaty dovezly z Radějova – chatové oblasti u Hodonína. Nový domov našel  spolu s bráškou Morrisem 17.12.2006 díky 20. umísťovací výstavě PSOZ - byli umístěni do Prahy. 28.9.2008 bohužel Nicky osiřel - jeho brášku Morrise přejelo auto. Mourečka Fifíka jsme spolu s již umístěnou Demi přivezly z vinohradu z Mikulčic, kde jsme odchytávaly plaché kočky. 12.10.2008 byl na 23. umísťovací výstavě PSOZ umístěn k Nickovi. Z nového působiště obou kocourků jsme dostaly tyto zprávy:

28.12.2006:
Je nám dobře, začínáme trochu divočit, v noci strašíme a dětem se to nelíbí, protože jsme v jejich pokoji. Co máme dělat? Mnau Mnaááu.

9.1.2007:
Mě Morissovi se už asi týden tvoří hnis z levého oka, který potom zestrupovatí. Opatrovníci mi jej vytírají ubrouskem, ale pak to mám zas. Co jim mám zamňoukat, aby mi to přestalo? Nějaké kapky nebo mastičku?
Bráška s tím problémy nemá a už žere rychleji než já a je přitom menší. Děkujeme a mějte se fajn a my se budeme těšit na výlet, opatrovníci nás berou poprvé na víkend ven na chatu, tak jsme zvědaví, co tam provedeme, jako kocouři.
Vyzkoušeli jsme několik druhů steliva a opatrovníkům to moc nevyhovuje, byli spokojený s tím co jsme dostaly - podestýlka Čiči. Kontaktovali přes internet přes Firmu Tekro a tam nám bylo sděleno, že s maloobchodem v malém množství nedodávají. Navštívili snad 10 obchodů a nikde na to nenarazili, jedině přes internetovou objednávku a doma jsou jenom večer. Jestli náhodou o tom něco víte, prosíme o informaci.
Mnau mnau mnau-překlad děkujeme

Naše odpověď:
Morriskovi bych oči zkusila mazat OPHTALMO-FRAMYKOINEM. Bohužel jej asi nedostanete bez receptu, takže budete muset navštívil veterináře, nebo Vám ho možná předepíše Váš lékař. Mažte oči (obě) 4-5x denně, aspoň 10 dnů. Pokud jste přes den v práci, nevadí, odpoledne a večer můžete mazat o to častěji. Jestli bude mastička nová, musíte nejprve trochu masti vytlačit bokem. Trochu masti si dejte na prst, druhou rukou otevřete oko a mast do něho otřete. Pokud by to ale nezabralo, musíte ho vzít na veterinu.
Jestli berete kluky na chatu, ven je určitě zatím nepouštějte, to až tehdy, až budete vidět, že jsou v chatě "jako doma" - aby se neztratili. První se musí dokonale seznámit s novým prostředím uvnitř a teprve potom je můžete vzít opatrně poprvé ven. Určitě se jim to bude moc líbit. Stejně bych doporučovala pustit je ven až po kastraci, kdyby náhodou dostali chuť na zálety. Mohli by se zaběhnout a v novém prostředí se ztratit. (Více viz Zásady pro přemístění koček.)
Ohledně steliva jsem se dívala na internet a někdo psal, že by ho měli mít v Intersparu, ale nevím, takový obchod tady nemáme. Taky někdo psal, že Zverlit je to samé stelivo, jen v jiném obalu. Na internetu jsem našla 2 internetové obchody, kde prodávají stelivo Čiči: http://naspes.vltava2000.cz/store/goodsdetail.asp?strGoodsID=90118&lngDepartmentID=89 a http://www.jimmy.cz/obchod/scripts/podrobnosti.php?IDZ=208. Nám se osvědčilo Biostelivo z Peny (5 kg/35 Kč) nebo stelivo od Coshidy, které prodávají v Lidlu (10 kg/79 Kč). U hrudkujícího steliva je důležité, aby byla vrstva v záchodku alespoň 5-8 cm vysoká. Jen tehdy správně hrudkuje a netvoří se z něj blátíčko...
Dejte vědět, jak vše dopadlo
Lucka

14.1.2007:
Mnau mnauu, tak jsme ten víkend zvládli na začátku jsme byli vystrašení, byla to pro nás změna k dobrému. Opatrovníci byli s náma spokojeni akorát mě Morisse mrzí, že jsem jim shodil vázu, opatrovníci byli neopatrní, měli to přede mnou schovat mnau. Já s bráchou se zas ozvem mnau mnau, jó a podívejte se na to, jak nás furt fotej mnau a pac.

Obrazek

Naše odpověď:
Dobrý večer,
Vy jste prostě naprosto skvělí !!! Zprávy i fotky jsou moc krásné.... Já věděla, proč Vás na výstavě tak dlouho ukecávám . A kocourci jsou spokojení, rychle se přizpůsobili novému prostředí, když tam měli svoje pánečky, cítili se v bezpečí. Určitě se jim na chalupě bude moc líbit.
A mají zase nové krásné škrabadlo a paničku, kterou můžou zalehnou a pocuchat jí vlasy... Pak si pěkně odpočinou... Prostě nám děláte všichni velkou radost.
Děkujeme a těšíme se na další zprávy
Naďa, Lucka
PS: Který je Nick a který Morris?

17.1.2007:
Dobrý den, Morris má oranžový obojek, Nicky má modrý a je drobnější.
Morísek je takový nebojácný dobrodruh, Nikísek je opatrnější a větší chytrolínek. Je zajímavé, jak je každý jiný.
Vůbec nelitujeme, že je máme a že jste mě ukecávaly.
Mám dotaz, co se týká mléčných produktů. Zkusila jsem jim dávat Lučinu, snášejí to dobře a olizují se i po Termixu. Neškodí jim to/průjem/?
Jaké máte s tím zkušenosti? Děkuji předem za odpověď.

Naše odpověď:
Dobrý večer,
tak teď jsem se už zorientovala, který je který:-). Opravdu jim to na fotkách moc sluší a my máme velkou radost, když vidíme jak jsou spokojení...
My kočkám z mléčných výrobků dáváme tučný tvaroh nebo tučný jogurt (po nízkotučném můžou dostat průjem), smetanové tavené sýry. Termix nevím, ale obecně se dá říct, že pokud jim mléčný výrobek nezpůsobí průjem, tak jim neškodí...
Zdravím do Prahy
Lucka

22.4.2007:
Dobrý večer, děkujeme i když z zpožděním za gratulaci velikonočních svátků. Oba dva jsme zdraví a nemáme chuť na kočičky, něco s námi začátkem března provedli, máme pocit že nám odebrali kulky.
Brácha Nicky ten nám v půli března na chatě zdrhnul a naši opatrovníci jezdili na chatu každý den, až čtvrtý den se konečně ukázal na chatě a páchnul jako kdyby byl vyuzenej.
Jinak máme fajn život, i když páníky někdy pěkně potrápíme. Morris neustále doma ničí koberec, jak se snaží spod dveře se dostat do kuchyně. Jsme taky pěkně těžký a někdy hlavně Nicky pěkně drzý a já Morris jsem velký dobrodruh. Oba jsme úplně rozdílný, no nic, mějte se fajn a někdy se zas ozvem, čau čau.

18.6.2007:
Zdravíčko ,tak se zas ozýváme po delší době,jsme těžší a zcestovalí až nás to zmáhá, ale je to super, přes týden se flákáme a o víkendu trempujeme, ale už jenom po zahradě. Nás hýčkaj, až jsme trochu vybíravý, ale za to jsme poslušný. Já a brácha Niky se pořád kočkujeme a objevujeme pořád něco nového. Už jsem dokonce já Moris několikrát chytil motýla a brácha žere pavouky a já aby to nedělal, ale on na to nereaguje. Opatrovníci mi o mě říkají že jsem kočkopes, nevím co to znamená, asi to, že pořád na chatě chodím za pánem až se mu pletu pod nohama, zato brácha Niky ten je pohodlnej, ale toulavej. No nic pozdravujte všechny naše koledy a možná Vás pokud budete mít výstavku v Praze jako loni, tak nám dejte vědět a my Vás prokouknem. Tak zatím mnaauu mnnauuu.

25.11.2007:
Ahoj do Hodonína, my už jsme dospělí a furt bych jako já Moris jen žral, ale pěstouni mě hlídaj, abych neztloustnul, ale žiju zdravě a brácha ten je větší inteligent než já, myslím si, že to je tím, že mám bílý flíček na prsou. Je nám někdy dlouhá chvíle, tak blbnem, až se unavíme.
Pozdravujte všechny naše kamarády, ať se nových domovů nebojej, jóóó a pár
foteček abyste čuměli, jak vypadáme. Mnaau mnauu Móóris a Nikýý.

29.9.2008:
Dobrý večer, s politováním a s těžkým srdcem Vám oznamujeme, že náš milovaný kocour Morris odešel na onen svět v ranních hodinách v neděli 28.9.2008. Jeho brácha Nicky to vycítil a tak zůstal sám a velmi to těžce nese,byli to nejlepší kamarádi.Po pátrání Morrise jsme bohužel našli na silnici vzdálené od naší chaty necelý kilometr na slinici ležet mrtvého.Odpočívá na klidném místě na zahradě naší chaty. Přikládáme jeho poslední fota.

13.10.2008:
Dobrý večer,
úvodem chceme ocenit Vaši práci s bezbrannými zvířátky z často opuštěných zvířat, které pak vypipláte s plným elánem do nového života s lepším zdravím. Víme, že práce je velmi náročná a málo doceněná, ale o to víc máte hřejivý pocit, že to neděláte marně a zbytečně, když vidíte a občas slyšíte či se dočtete jak se mají kočičí přátelé dále k světu u nových svěřenců.;-)
Fifík se rychle, až velmi rychle seznámil s novým prostředím a myslíme si, že se mu zamlouvá nový domov. Je moc hyperaktivní a sebevědomý, ale taky něžně mazlivý. Dělá doslova opičí kusy, které Nicky a Moris v jeho věku vůbec nedělali a nedokázali, a Nicky je nedokáže ani v dnešním věku, protože je pohodlnější. Fifík je číslo 1, hotový akrobat ve skoku dalekém i vysokém, ta jeho odvaha je velmi úžasná, až se toho my bojíme.Vzhledem k jeho povaze jsme přejmenovali Fifíka na
Maxima.
Nicky ho ze začátku ho ignoroval, asi po 6 hod. na něj začal vrčet a druhý den ve večerních hodinách to vypadá už na seznamování klidnějšího rázu. Uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet.
Přikládáme pár fotek.

23.10.2008:
Zdravíme Vás, a po pauze dáváme o sobě znovu vědět. Jak jistě víte, moji opatrovníci mě přejmenovali z Fifíka na Maxim. Jsem adoptovaný kocourek, je mi půl roku a od prvního momentu jsem se nebojácně zabydlel v novém domově a okamžitě jsem věděl, že tady budu spokojený. Ale mělo to malý háček- panička měla ještě jednoho dvouletého černého kocoura Nickyho. Ze začátku mě bral jako vetřelce, vrčel na mě a nechtěl se kamarádit. Postupně jsme se seznamovali, očichávali a zvykali si jeden na druhého.Po necelém týdnu jsme se dali dohromady a jsme jak dva spiklenci. Moji opatrovníci jsou moc rádi a trošinku mě usměrňujou v mém divokém temperamentu, všude vlezu, musím zanechat kočičí stopy. Nicky ani Moris takoví nebyli, byli moc hodní nebo málo odvážní. Nickyho bratříčka je mi líto. Jsem jim vděčen, že mu obstarali společníka a myslím, že jsme spokojeni všichni. Jsem takový hravý, vymýšlím a dělám kočičí kusy v rámci slušnosti, někdy se Nicky po mě opičí a mě to dělá dobře.
Hrozně rád se fotím, zjistil jsem, jak krásně na fotkách vypadám - podívejte se.;-)
papa a pac zas příště. Maxík a kamarád Nicky

25.11.2008:
Dobrý den Vám přejeme vespolek,
Já - Maxim mourovatý kocourek, jsem se už definitivně u nových páníčků zabydlel a s Nickym jsme velcí kámoši.
Pomohl jsem všem překlenout těžké období, kdy jim za tragických okolností zahynul Morisek, a jsem jejich sluníčko.
Velmi mě to těší, a tak pořád předu a sleduji je svým koťátkovsky zvědavým pohledem.
Moje panička mě musí krotit, protože někdy nezvládám svůj temperament. Prásknu na sebe jeden zlozvyk, kterého se nemohu zbavit - skáču do dřezu a kradu molitanovou houbu, kterou s rozkoší roztrhám na ciprcampr, nebo ji seberu a schovám ji. Považuji to za kočičí adrenalin, a je mi úplně fuk jak to dopadne....
Také se těším na chatu, až tam budu skotačit s bráchou Nickym na čerstvém vzduchu, honit veverky, ptáčky, mouchy a pavouky, také chytat myšky, ale to hned tak nebude, protože v zimě tam moji opatrovníci jezdí jen na otočku. Zatím jsem tam ještě nebyl, ale znám to z vyprávění.

29.12.2009:
Maxímek se dokonale v naší domácnosti zadaptoval a černoušek Nicky je
jeho nejlepší kamarád. Posílám Vám pár fotografií jak nyní vypadají. Od jara do pozdního podzimu je beru ven na chatu a tam si krásně vyhrají, vyběhají a rádi se vracejí do mého domova. Jsou to oddaná zvířátka, ale svým způsobem svá - zkrátka kočičí.

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Houbička

(Světlana, 27. 11. 2008 10:48)

Jéé, v tom nejste sami - naše Míša taky s oblibou bere houbičky na nádobí, někdy je schopná si houbičku vytáhnout i z napuštěné vody ve dřezu. Houbičky sice netrhá, ale zato si je jako kořist odnáší do svých skrýší, pak občas nějakou vytáhne a nechá kdekoliv po domě. Teď je už věkem sice dospělá (rok a 4 měsíce), ale stejně ještě občas nějakou houbičku "uloví".

Morris

(jana, 4. 10. 2008 22:58)

upřímnou lítost, chudák Morrisek, určitě netrpěl, byl to větší dobrodruh, bude scházet Vám i Nickovi,Nick možná zapomene dříve jako Vy, buďte s Nickem statečný.Jana

Bráškové

(Lucka, 18. 12. 2006 21:27)

Děkujeme za zprávy o kocourcích. Jsme moc rády, že našli tak útulný domov a moc hodné pánečky :-). Určitě nám ještě napište, jak si zvykají, mazlí se a jaké spolu dělají rošťárny.
Děkujeme za ně!

Morris a Nick

(Huňovi, 17. 12. 2006 23:55)

Tak už jsme s bráškou našli nový domov,odvezli nás rovnou z výstavky z Prahy dne 18.12.2006 do ůtulného bytečku,rychle jsme tam zadoptovali a už jsme si vyhledali pelíšek ve velkém úložném šuplíku pod postelí.Majitelům se to asi moc nelíbí ale jsou nám fajn takže nám je fajn a ještě se ozvem.Mňaaauuu