Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karolínka a Mikeš

19. 8. 2007

Obrazek

Obrazek

Půvabného bílorezka Mikeše nám v dubnu 2006 přinesla plačící slečna, která ho kvůli přestěhování nemůže mít v péči. Slíbila, že za 2 dny přijde pro něj s kamarádem, který se ho ujme, ale už se neozvala. Pár dní poté, 26.4.2006, si ho odvezli hodní lidé do Uherského Hradiště. 10.12.2006 přivezli Mikešovi jeho majitelé kamarádku mourečku Kimi, která však 1.7.2007 zemřela.

Karolínku jsme společně s Ťapkou vzaly od lidí, kteří je nabízeli formou inzerátu v Kauflandu. Protože jsme nechtěly riskovat, že je jejich noví majitelé nevykastrují, vzaly jsme je raději k nám, že se je pokusíme umístit samy. Jejich maminku jsme nechaly vykastrovat a vykastrovanou ji vrátily zpět. 19.8.2007 byla umístěna k Mikešovi. Jejich noví majitelé nám napsali:

SMS 26.4.06:
Už jsme doma, Mikeš je na průzkumu. Záchodek jsme mu ukázali, už ho i použil. Vrká jako holoubek. Cesta byla OK. Doufáme, že i noc bude v pohodě.

SMS 27.4.2006:
Zdravíme, první noc je za námi, samozřejmě spal s námi Mikeš v ložnici. Nejvíc se mu líbí na okně a z pozorovatelny na klavíru. Krásně se mazlí, to jsme ještě u žádné jiné kočičky nezažili. Dnes mu jedeme pro škrabadlo.

5.12.2006:
Dobrý den,
máme od Vás Mikeška, má se skvěle... misku má pořád plnou (granulí) a tak mu trošku roste bříško (samozřejmě i po masíčku). Je to náš miláček. Naučil se bravurně otevírat všechny dveře v domě, takže se prochází, kde se mu zlíbí... jednou si dokonce otevřel až ven, takže musíme důsledně zamykat.
Rozhodla jsem se, že Mikeškovi pořídíme společnici, dívala jsem se na Vaši nabídku a líbila se mi Kimi a Madlenka. Chtěla bych kočičku přivést manželovi jako vánoční dárek. Ale asi bych si pro ni přijela dřív než na Vánoce. Prosím napište, jestli by obě kočičky byly vhodné k Mikeškovi. Víc mi byla sympatická Kimi.
Díky a přeju hodně kočičáckých zdarů...

19.8.2007:
Ahojky,
tady Karolínka. Píšu Vám, jak jsme dojeli do mého nového domova. Po cestě jsem ani nešpitla, byla jsem moc hodná. Sedím (ležím) úplně stejně jako Mikeš, to je kocour, kterého mají páníci doma. Jsou z toho dost udivení... Doma je to velké a tak hned začínám prozkoumávat kuchyň. Je toho na mě moc, proto jsem na chvíli zalezla za ledničku a asi po hodině mě odtamtud vyštrachali. Pak někam zmizeli, tak jsem šla do obýváku. A tam jsem objevila úžasné škrabadlo s dvěma kukaňkami, v jedné se mi moc zalíbilo. Však Vám taky posílám nějaké fotky, abyste viděli, jak mi to tam sluší. Trošku jsem se nových lidí bála, ale oni mě pořád hladili a dali mi jídlo a dokonce jsme se už mazlili a hráli si.
Taky mi ukázali velkého kocoura, to je asi můj nový kamarád. Zatím trochu vrčí, tak se jen na sebe díváme. A pak jsem usnula na škrabadle a kocour ve svém "kočkřesílku." Už se těším, až se seznámíme a budeme tam ležet spolu.
Tak dobrou mňau noc a já se zase ozvu. Pozdravujte ostatní kočičáky. Jsem moc spokojená.
Váš Karíšek

PS. Přivezla jsem kocourovi na uvítanou šantu kočičí a byl úplně nadšený. Posílám jednu fotečku, jak okusuje pytlík :)

Obrazek

21.8.2007:
Dobrý večer,
Karolínka je super, je moc odvážná a prozkoumala už půlku bytu. S Mikešem si už "očuchávají kde co", Mikeš občas ještě ze zvyku zasyčí, ale jinak je to mezi nimi snad v pohodě. Dnes jsme koupili kotěcí granule, protože ty velké jí nešly moc kousat. Hned se do koťátkovských pustila a večer už měla snědenou celou misku. Taky jsme snesli dolů papyrus (květinu šáchor), aby měly kočky co žrát :) Taky ten papyrus hned Karíšek ochutnala.
Kočička je nádherně hravá, hraje si s háčkovanými hračkami. Krásná je, když nosí polštářek s pérkem. Chodí za námi jako pejsek. Nechá se hladit, mazlíkovat a občas se i pere. Nejdřív olízne prst a pak ho začne kousat. Takže nám dělá radost.
Máme ale jeden problém. Včera se nám vyčůrala na pohovku. A to přitom chodí normálně na záchůdek, několikrát jsme to viděli. Tak jsme to umyli a vyprali deky. Ale dneska večer jsme objevili ještě další tři čůrance na pohovce a i na křesle. Co děláme špatně? Prosím rychle nám poraďte.

Naše odpověď:
Dobrý večer,
jaké používáte stelivo? Karolínka je zvyklá na hrudkující, ale bentolitové (jsou i dřevěné). A nemáte náhodou krytý záchod? Přidejte aspoň pro začátek ještě jeden záchodek (stačí starý lovor) někam do obývacího pokoje.
Dejte vědět, jak se situace vyvíjí!
Lucka

 

Náhledy fotografií ze složky Karolínka a Mikeš v novém domově

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Díky za podporu

(Kristy Nečasová, 13. 12. 2006 0:51)

Díky za podporu, už je to lepší. Mikeš je po dvou dnech skoro v pohodě, už moc nevrčí a s "Pinďou" (tak říkáme Kimšce, protože je taková malá pinďa) už od sebe sedí na půl metru :).

Mikeš a Kimi

(Vaculovičová Gertruda, 11. 12. 2006 11:08)

Určitě se spolu skamarádí, jen to chce svůj čas....a Vaši velkou trpělivost a tu určitě máte. Hodně radostí z vánočních dárků pod stromečkem a krásné prožití svátků s Vašimu miláčky.