Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kimi

21. 8. 2007

ObrazekMourečka Kimi byla v říjnu 2006 hozena do zahrádky rodinného domku, ve velmi zuboženém stavu a podvyživená. Zprvu se bála, ale brzy si zvykla. 10.12.2006 byla umístěna k Mikešovi. 1.7.2007 bohužel Kimi umřela. Její majitelé si od nás 19.8.2007 vzali další kočičku - Karolínku. Kimi měla krátký život, ale díky svým majitelům, kteří jí dali domov, jej prožila šťastně:

10.12.2006:
Dobrý večer, Kiminka už je doma, dojely jsme v pořádku. I s přepravkou jsem ji dala pod vánoční stromek. Už prozkoumala obyvák, i stromek už vyzkoušela. Nechala se vzít i do náruče i pohladit, a teď hlídá za televizí. Zítra se ozvem, jak se skamaráďují s Mikešem. Dobrou a mňau, Mikešovci.

11.12.2006:
Ahoj, tady Kimi. Už se pomalu rozkoukávám, Mikeš na mě syčí a vrčí, skoro jako pes. Nechám se hladit, a v náručí vrním a slintám. Ještě skamarádit s Mikešem. Dobrou.

11.12.2006:
Zdraví Mikešovci a Kiminovci,
posíláme jednu fotenku, sice není nic moc, ale určitě budou lepší. Kiminka se mazlí a vrní a "slintá," už by určitě šla na průzkum i jinam než v obýváku, ale Mikeš ji bedlivě a dost hrozivě střeží. Moc ho k ní nepouštíme, protože syčí a prská, ale snad se to poddá.
Kimča celý den nic nejedla, ale večer jsme u ní seděli a dala si půlku kapsičky. Hurá. Už není zalezlá, ale našla si místečko na taburetu a odtud vyhlíží.

12.12.2006:
Dobrý večer (spíš noc...),
tak další pokroky, Kimča už chodí na průzkumy i do kuchyně a chodby. S Mikešem se pořád hlídají, ale spíš že se o sebe zajímají. Seděli asi půl metru od sebe, Mikeš ani moc nesyčí. Taky má Kimča novou přezdívku, protože je taková malinká, tak "Pinďa" , no, už jí to asi zůstane...
Dneska snědla celou kapsičku a už i granule. Sice je ještě trošku zalezlá, ale už má místo na sedačce a mazlí se a moc přede. Sami jsme to nečekali, že to půjde tak rychle.
Mikešák byl včera hodně "naštvanej," ale dneska už byl v pohodě, ani už nevrčel a syčel jen malinko.
Tak dobrou, Pinďa a Mikeš a páníci

13.12.2006:
Tak Mikeš s Kiminkou už žerou skoro z jedné misky, malá už prozkoumala půlku bytu. Trochu jsme jí ostříhali drápky, měla je strašně dlouhé a ostré. Už se nebojí a nezalízá před námi. Je to fajn, myslím, že už teď bude jen pohoda.
Hezký večer, Kimiovci a Mikešovci

14.12.2006:
Dneska ráno jsme zastihli naše kočičáky, jak se o sebe otírají... po špičkách jsem se plížila se na ně podívat, už se spolu "baví" úplně v pohodě...
Dobrou, Kimi+Mikešek
Taky měli dneska "pré," sežrali prý tři ryby- filety... ti se teda měli.

18.12.2006:
Tak Kiminka už stihla shodit stromek a rozbít (naštěstí jen...) dvě ozdoby. Taky se vykakala do takové fontánky, co máme v pracovně (je tam štěrk a byly tam kytičky). Ale to byla i naše vina, nebyl v pořádku záchůdek, tak se jí tam nechtělo...
Už jsme ji i asi dvě hodiny hledali po celém bytě a nakonec jsme ji našli v ložnici pod postelí (vůbec nevíme, jak tam mohla proniknout)- do ložnice má zatím zákaz...
Jinak nám dělá radost, Mikešek je trošku "nad věcí," ale Kimča za ním pořád chodí a otírá se o něj. Vždycky jde do jeho misky, a on odejde a přesune se ke Kimičině. A ona zase za ním, takže Mikešek má tak trošku dietu, ale to mu jen prospěje:-).

15.4.2007:
Ahojky, tady Mikeš a Kimi,
hlásíme, že se máme moc dobře... Máme se moc rádi, i když první den to moc nevypadalo
. Ale Mikeš si po čtyřech dnech dal říct a teď je z nás nerozlučný páreček. Já Kimi se chci pořád lísat, a tak je z nás takové kočičí spřežení. Taky spolu v noci spinkáme, nejradši na pánečkově křesle. To je chlupů, panička ani nestačí prát potahy. Páníci nám chystají docela velké překvápko, ale my ještě nevíme, co to bude (bude to nové veliké škrabadlo, ale kočičákům to neříkejte).
Taky si vypomáháme a navzájem si lížeme hlavičky, abychom byli jako z cukru. Nejradši se procházíme po rampě v kuchyni, co je až u stropu... To nás pak nikdo nemůže najít. A taky máme postavené schůdky z balkónu (v 1. patře) dolů na zahradu. Jsou príma a často na nich sedíme jako vrány na větvičce. Páníci taky říkají, že vypadáme jako vánoční ozdoby
. Tak se mějte všichni Hodonínští dobře, a my se zase někdy ozve.
Mikeš a Kimi

 

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

2.7.2007:

Moc Vás zdravíme do Hodonína,
Ale dnes nemám moc dobré zprávy. Včera nám umřela Kimi. Bylo to moc rychlé, ráno jsme odjížděli přes noc pryč a tahala za sebou zadní nožičky. Šli jsme rychle k veterináři a on jí dal dvě injekce a že máme zítra přijít na kontrolu. Ráno v šest jsme vstali a jeli domů a našli jsme ji mrtvou. Prý to byla nějaká mozková příhoda... Jsme z toho moc špatní, chodíme jí zapalovat svíčku dozadu na zahradu na hrobeček...
Dívali jsme se na Vaše stránky a zaujala nás Karolínka. Bez druhé kočičky to prostě nejde... Byla by vhodná k Mikeškovi? Jinak máte teď skoro samé kocourky, že?
Doufám, že Vám se daří dobře a kočky moc nezlobí...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bulíím

(Nadinka, 11. 1. 2008 18:14)

Tak to tu prohlížím a bulím a bulím. Kéžby člověk měl těch 700 milionů, co dostal ředitel ČEZU, věřím, že by se daly dost dobře použít... Takhle posílám občas stovku sem a stovku tam,,, ale účet je pořád v mínusu a tak to člověk moc nevytrhne.:o( Přeji,aby i bohatí měli soucit a jen nehrabali...

Kočička Kimi

(Marcela V., 11. 9. 2007 13:25)

Dobrý den, stal se mi podobný případ. Mám dvě kočeny a teď jsem začala pomáhat v Spolku na ochranu zvířat. Měla jsem po dobu dovolené jedné pečovatelky na hlídání 3 koťátka (tak 2 měsíční)a ta nejmenší mourinka (jako Kimi) po 2 dnech řádění a lítání s ostatními začala tahat zadní nožičky, druhý den jsem byla u veterináře, ten jí dal dvě injekce, nežrala, další den 3 injekce (jedna byla výživa), pak trochu chodila a jedla, ale třetí den po dalších 3 injekcích do rána umřela. Myslím, že ji předávkoval, ale prý se to u koťat stává. Byla jsem z toho hrozně špatná, člověk si na takové věci nemůže zvyknout.