Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč kočka močí mimo záchod?

8. 11. 2006

Když kočka začne močit mimo WC je to vždycky volání o pomoc!

Kočka je zvíře velice čistotné a k takovému chování ji musí něco přimět. Proto je potřeba se zamyslet, co se u vás stalo.

  • Nezměnili jste stelivo, nekoupili nový záchod nebo nepřemístili jste záchod na jiné místo?
  • Nezměnilo se něco v rodině? Přistěhoval se k vám přítel? Nenarodilo se miminko?
  • Nepořídili jste si další kočku nebo psa, jiné zvíře?
  • Nezměnili jste práci a nezůstává kočka sama delší dobu než byla zvyklá?

Toto všechno a spousta jiných změn může kočku uvést do stresu a svoji nespokojenost pak může dávat najevo tímto způsobem. Proto je potřeba pátrat co všechno se stalo, změnilo před tím, než kočka začala močit mimo toaletu.

V neposlední řadě může být kočka i nemocná, může mít i bolesti (nejčastěji spojené s onemocněním močových cest, bolest při močení si kočka spojí s návštěvou toalety a začne se jí vyhýbat) proto navštivte i veterináře!

Důležité je, jestli je kočka kastrovaná, nekastrovaná může při mrouskání takto značkovat. Kastrujte!

 A co je důležité - Nikdy kočku za toto chování netrestejte! Ona za to nemůže, nedělá vám to naschvál. Naopak, je to její volání o pomoc!

Čtěte ZDE.

Můžete nám zavolat na 724 142 463
nebo napsat na email kocky.sos@seznam.cz

 

Komentáře

Přehled komentářů

Kdo mi prosím poradí

(Teri, 29. 3. 2012 3:48)

Dobrý den...chtěla jsem se zeptat...mám 6ti letou kočičku vykastrovanou kterou jsem si vzala od jedné paní která ji darovala.Kočička je vychovaná a hodná jen se trochu bojí a je nedůvěřivá...po 3 týdnech se už nechá i sem tam pohladit dcera ji i veme do náruče,ale jen jak chce ona.A co mě trápí-chodí čůrat na kočičí WC chodila i kakat,ale 3dny se mi vykaká mimo kočičí WC a já nevím proč a co stím!Poradí mi někdo prosím...je to protest že se ji změnila majitelka?děkuji předem za radu T.P.

Re: Kdo mi prosím poradí

(Lucka, Kočky SOS, 29. 3. 2012 21:26)

Dobrý den Teri, můžou být vlastně snad jen dva důvody, proč kočička chodí mimo záchod
1) je nespokojená (se stelivem, se záchodkem, s jeho umístěním, s novou situací, může být stále nejistá, ....)
2) má zdravotní problém - ale to odhalí jen veterinář

Kocourek

(Alena Skříčková, 2. 12. 2010 18:51)

Dobrý den máme problém s kocourkem pořídili jsme mu zachod chodí do něj ale i na dřevo nevíme co s ním.

NemIbQlFAzjdCQBGFl

(hxgnqi@ylkqsg.com, 24. 2. 2010 16:46)

AHDjFc <a href="http://qavjbebtlefk.com/">qavjbebtlefk</a>, [url=http://swbmdvgvbstc.com/]swbmdvgvbstc[/url], [link=http://hnncgsdpcbdi.com/]hnncgsdpcbdi[/link], http://llxpbkkpfjbu.com/

kočička Ištar

(18.8.2009, 18. 8. 2009 15:13)

Dobrý den, po přečtení Vašeho příspěvku si myslím, že Vaši kočičku určitě něco trápí, může být nemocná, může mít problémy s ledvinami nebo moc.měchýřem. Doporučovala bych Vám, aby jste s kočičkou určitě zašli k veterináři a nechali vyšetřit moč. Také bych Vám doporučovala přečíst si diskuzi na wébu kočky-online, kde se toto téma řeší, a vždy je kočička nemocná. Odkaz na toto téma je zde:http://www.kocky-online.cz/forum/viewforum.php?f=12&sid=46ce6be21a61a670275adbfbada18435
je zde několik příspěvku a věřím, že vám to hodně pomůže.

pro brtník

(Lucka, Kočky SOS, 18. 8. 2009 15:13)

Dobrý den,
to prvotní a nejzákladnější jste už udělala. To je přidat záchodky a vyzkoušet steliva.
Takže zbývá buď to, že je kočka nespokojená, nebo nemocná.
K nespokojenosti - možná upřednostňujete kocourka a kočku "trestáte" za to, že chodí mimo. Což by bylo vcelku logické. Ale zkuste začít kočičku trošku víc protěžovat. Může se jen snažit tímto způsobem na sebe upozornit. Bohužel neví, že negativně.
Taky prostě může být jedna ze "soliterek" a přestěhováním do domácnosti, kde nebude jiná kočka by problémy přestaly. Kocourkovi, pokud je kamarádský, bych pořídila jiného parťáka.
Nebo může být nemocná a takto upozorňuje, že má problém, něco ji bolí. Záchodek a chození na něj má spojeno s bolestí a proto zkouší najít jiné a jiné místa. Vezměte ji k veterináři, popište svůj problém,ať ji udělá vyšetření.
Snad se Vám podaří problém vyřešit a budu ráda, když napíšete.

zivot v smradu a hadrem v ruce

(brtník, 18. 8. 2009 10:40)

zdravím,prosím o radu.mám dvě kočky(sourozence)kocourka Peruna a kočku Ištar,obě jsou kastrované,od mala chované v bytě.Perunek je velice přítulný,hodný,čistotný,zato Ištar posledního pul roku naprosto ignoruje záchodky a vyprazdnuje se kde jí napadne.tento jev měl velice pozvolný nástup,zprvu se jen sem tam vymočila na zem,ale záchodky používala přednostně.ovšem situace se nadále jen zhoršovala,následně močila pouze na zem,do záchodku chodila pouze kálet(záchodky mají k dispozici 3!)nyní močí i kálí výhradně na zem,třeba i doprostřed místnosti(naštěstí mám linoleum),v celém bytě je neuvěřitelný puch,po příchodu z práce na mne čeká vždy "překvapení".vyzkoušel jsem ruzné typy steliva(benko,kukuř.vřetena,kočkolit biokats...)bez jakéhokoli efektu.Perun tuto změnu naopak vždy přivítal a idned novou směs vyzkoušel.navíc je Ištar na Peruna mnohdy až zlá,syčí na něj a bije ho,ačkoli je mnohem menší.kamarád se mi již nabídl,že by si ji vzal,ale osobně jsem stále nerozhodnut,nechci je od sebe rozdělit,vyrustali spolu.prosím poradte.díky.

já se nauklízím

(skoupilová, 13. 12. 2006 19:33)

věnuji zvířátkům auž 30let, teď mám doma 16kočičand a problémy, vždycky se najde někdo, kdo jde jinam-schody, křeslo, boty, jedna micka chodí na záchodě na hadr, který je v tácku, prostě to dělá sem tam někdo z naštvání, jsem déle v práci, dostanou později žrát, bude pršet-a to má velký vliv, zkuste to vypozorovat,
agresivita koček se dá zastavit jenom pořekadlem"ty po mně kamenem a já po tobě chlebem" ona čeká odplatu, ale když ji sladce řeknete "co děláš" bude se divit a příště to nebude tak zlé