Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva za 3.Q 2007

24. 10. 2007

ObrazekZpráva o naší činnosti
za 3. čtvrtletí roku 2007



ČERVENEC 


5.7. se po 1,5letém pobytu v našem depozitu dočkala nového domova plachá černá kočička Mikina - odvezla si ji do Odry paní, která ji předtím měla adoptovanou na dálku.

8.7. jsme přijaly 3,5měsíční tříbarevnou kočičku Rebeku, která se přidala k paní u hřbitova a šla s ní až k zahrádkám. Rebeka byla velmi nemocná, měla rýmu, kašel a v očích herpes virus. Téhož dne odjela do nového domova roztomilá želvinka Linet. Její nová majitelka se nám navíc nabídla, že spolu s manželem vyklidí na zahradě kůlnu a budeme u ní moci dočasně ubytovávat plaché kočky – tak vzniklo vymazlovací depozitum Kočičí ráj.

9.7. potkal náš známý holčičku, které nesla malé kotě. Když se jí ptal, kam ho nese, odpověděla, že si ho přinesla domů a maminka jí nedovolila si ho nechat, a tak jej nesla zpátky na místo, kde jej našla. Dominika jsme vzaly k nám.


10.7. nám paní přivezla kočku Ramonu s 5týdenní kotěcí holčičkou Vaneskou. Zahlédla je, když jela autem. Zastavila, aby se podívala, co se to na silnici hýbe, a spatřila kočku, kterak se ze všech sil snažila dostat své kotě ze silnice. Vaneska bohužel nepřežila. Téhož dne se nového domova dočkala poslední z 11 koťat, která jsme v listopadu 2006 přivezly z chatové oblasti Radějov – mourovaná kočička Gretka. Odstěhovala se do Brna ke své nové kamarádce Gledisce.

13.7. jsme přijaly bílou kočičku Žanynku. Byla chudák celá špinavá a podvyživená nalezena přímo u ředitelství Moravských naftových dolů, v centru města u hlavní silnice. Je to milounká kočička, s jedním okem modrým a druhým zeleným.

14.7. jsme do nového domova dovezly kočičku Limetku – poté, co u nás s neuvěřitelnou trpělivostí odchovala 13 koťat, která nám přišla bez mámy, si nový domov již moc zasloužila. Téhož dne nám volala paní, že v kempu ve Strážnici dala opuštěné kočičce salám a mléko a ona jí druhý den přinesla 5 koťat. V kempu nemohli zůstat, majitel vyhrožoval, že na ni i na koťata poštve psa. Kočička Della byla v pořádku, ale koťata měla oči plné hnisu, přežila jen tři: Brumík, Kulda a Paša.

17.7. nám byla nahlášena zhruba 1roční mourovatá kočička Miranda, která se jednoho dne objevila před vchodem do činžovního domu v Hodoníně. Byla tam asi týden a žalostně mňoukala.

31.7. jsme jely pro opuštěnou kočku do areálu domova důchodců. Kočičku Amandu tam zhruba před týdnem vyhodil její majitel z auta a odjel. Důchodci žijící v domově ji začali krmit, ale vedení domova jim to zakázalo. 


Obrazek
Rebeka


V červenci našli domov: Sofi a Hubert, Kryšpín, Ofélie, Mikina, Linet, Gretka, Limetka, Tobiáš, Žanynka, Arretka, Mery, Dominik.
Do depozit přijato: 9, umístěno: 13.


SRPEN

5.8. nám paní přinesla dvě koťata, která našla ve sklepě jednoho domu v Hodoníně. Bublina s Mikešem tam strávili opuštění bez matky asi 3 dny. Na nový domov u nás nečekali dlouho – 10.8. byli umístěni do Moravské Nové Vsi.

8.8. našly děti na louce u lesa mourečku Vadu. Byla tam sama a velice naříkala. Byla hladová, žíznivá a v uších svrab, přes který snad ani nemohla slyšet.
Téhož dne jsme jely pro černé 4měsíční kocourky Majdu a Pajdu, kteří byli týráni hladem v králíkárně. Jednoho dne se odtud dostali, utekli k sousedům, ubytovali se u nich na terase a už nechtěli odejít. Původní majitelka ze zlosti, že se k ní koťata nechtějí vrátit, přelezla plot, sebrala je a odvezla do zemědělského družstva. Po téměř detektivní zápletce se podařilo vypátrat, kde kocourci jsou. Když pro ně sousedé přijeli a ve velkém areálu zavolali jejich jména, šťastně přiběhli - od té doby je až do našeho příjezdu raději ven už nepouštěli.

10.8. nám bylo nahlášeno 5 zhruba 4týdenních koťat, která byla nalezena u brněnské přehrady – přežila bohužel jen dvě: černobílý Filípek a černá Trixi.
Téhož dne nám byl nahlášen 2měsíční zrzavý kocourek Čiko. Narodil se na půdě plaché kočce, která se jednoho dne nevrátila. Byl hodně plachý a podařilo se ho chytnout jen díky tomu, že byl pořádně vyhladovělý.

14.8. odjely zpět do Uherského Hradiště Marjánka s Petynkou – vzala si je paní, která nám je kdysi nahlásila. Tehdy ještě bydlela v bytě a nemohla si je vzít, a tak je aspoň chodila krmit, což ovšem jejím sousedům velmi vadilo, a tak je odvezla k nám. Mezitím se však přestěhovala do rodinného domku, a tak si holky vzala k sobě.

21.8. jsme přijaly další 3 koťata - vyhládlí 4měsíční kocourci Ken, Andy a Fin běhali na hřbitově mezi hroby.
Téhož dne byl v dubňanském lese nalezen další zhruba 3měsíční kocourek - bílomourek Kid.

27.8. se na nás obrátila paní a prosila nás o pomoc - lidé bydlící vedle jejich chaty na Břeclavsku si kdysi pořídili kočku, kterou nenechali kastrovat. Koťata nejdříve topili, posléze je kočka začala ukrývat, avšak stejně málokterá z nich přežila. Paní nás prosila, abychom koťata, která ještě žijí, vzaly k nám. Koťata - Áju, Babulku, Dušánka, Floriánka, Lukáška, Mickyho a Míšu - jsme odvezly do Kočičího ráje, jejich maminka již pravděpodobně nežije.

28.8. se na nás obrátila paní s prosbou, zda bychom se mohly ujmout černého zhruba 1ročního kocourka – krmí jej na sídlišti a ostatním obyvatelům to velmi vadí. Tanga jsme vzaly k nám.


Obrazek
Tango

29.8. nám zavolala paní z Lipova, že se jí na zahradu přitoulala kočička a ona si ji nemůže nechat. Pro Mikešku jsme dojely.


V srpnu našli domov: Uriáš, Prcek, Bublina a Mikeš, Izzí a Lori, Marjánka a Petynka, Rufus, Karolínka, Bingo, Vada.
Do depozit přijato: 21, umístěno: 12.


ZÁŘÍ

5.9. jsme z Horního Němčí přivezly 4měsíční černou kočičku Agátu. Její majitele jsme již před časem upozorňovaly na nutnost kastrace, oni však kočku vykastrovat nenechali, a tak jim kočka porodila dvě koťata. Téhož dne jsme přijaly i kocourka Fabiána, kterého nechala kočka na seně na půdě v Hovoranech a už se k němu nevrátila. Neuměl ještě ani sám jíst.

7.9. nám zavolali lidé z hodonínského sídliště, že se tam potuluje opuštěné černé zhruba 4měsíční koťátko. Bobinu jsme vzaly k nám.

11.9. byla pod mostem kousek od sídliště nalezena opuštěná kočička Salma. Byla neuvěřitelně vyhládlá, uši plné svrabu, ale jinak v pořádku.

12.9. jsme jely do Rohatce pro dvě opuštěné kočky Idu a Almu. V lednu jim umřel majitel a ony až do září, kdy nás zavolala sousedka, živořily u zavřeného domu.

Obrazek Obrazek
Alma Ida

14.9. jsme přivezly bílomouratou Denisku a černou Norisku, které se narodily domácí nevykastrované kočce v Brně. Majitelka nám na ně přispěla a kočku již nechala vykastrovat.
Téhož dne nás kontaktovala slečna z Petrova a prosila nás, abychom se ujaly zhruba 4měsíční černé kočičky, která přebývá hladová a nachlazená v tamním obchodě. Rozárku jsme vzaly k nám.

15.9. jsme v Brně slavnostně zahájily Výstavu Koček SOS a na cestu jsme dostaly 4 kočičí miminka, která jeden z návštěvníků objevil pod haldou dříví na zahradě u své chaty. Gejša, Gituška, Gája a Gabča se mají čile k světu.

16.9. přivezla rodina z Brna další várku koťátek, která odchytla Městská policie. Xena, Čertík a Kim byli zpočátku trošku vyjukaní a neustále prskali, nyní už jsou z nich mazlíci jedna radost.

18.9. nám paní z Kyjova přivezla 2,5měsíční želvovinovou kočičku Mimi, která se k nim přitoulala na terasu. Sami si ji prý nemohou nechat, protože již mají jednoho kocourka.

24.9. se na pěší zóně, kde krmíme plaché volně žijící kočky, k jedné paní připojila krásně stavěná mourovaná kočička se zrzavými stříkanci. Šla s ní až na sídliště. Paní nám zavolala a my jsme pro Sávu dojely.

Obrazek
Sáva

29.9. jsme jely pro 3měsíčního mourečka Jonáše, jehož nářek se již třetí den ozýval po celém sídlišti. Vyvěsily jsme cedulky o jeho nalezení, protože jsme měly pocit, že se někomu ztratil, ale nikdo se nepřihlásil.


V září domov: Čiko, Amanda, Bad.
Do depozit přijato: 19, umístěno: 3.



Od července do konce září 2007 jsme

- přijaly celkem:

49 koček

- umístily celkem:

28 koček

- nechaly vykastrovat:

25 koček

- po kastraci vráceno zpět:

8 koček

 

Příjmy za 3. čtvrtletí 2007

Jednorázové příspěvky od soukromých dárců

98 266,00 Kč

Trvalé příkazy soukromých dárců

41 100,00 Kč

Příspěvky na kastrace a vakcinace při umísťování koček

8 400,00 Kč

Celkem:

147 766,00 Kč

 

Výdaje za 3. čtvrtletí 2007

Krmivo

50 427,00 Kč

Veterina

63 833,00 Kč

Stelivo

10 225,00 Kč

Telefonní poplatky

4 817,00 Kč

Ostatní*

10 228,00 Kč

Bankovní poplatky

1 489,00 Kč

Celkem:

141 019,00 Kč

*přepravky, škrabadla pro koťata, výstava, dárky, tyčinky do uší, vatové tampony, papírové ubrousky, sáčky na odpadky apod.

Ke konci září 2007 pečujeme v depozitech (= dvou soukromých bytech) o cca 90 koček, pro něž hledáme nový domov. Kromě nich krmíme ve venkovních lokalitách navíc ještě cca 70 koček plachých, námi již vykastrovaných.

Ve vyúčtování nejsou zahrnuty poplatky za energie, prací prášky, úklidové prostředky, benzín a opravy auta (které používáme jen na kočky), webové stránky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář