Jdi na obsah Jdi na menu
 


Marvin

20. 9. 2008

ObrazekBílý kocourek Marvin se jednoho dne objevil na sídlišti v Bažantnici, kde se potuloval asi 14 dnů, než nás k němu zavolala místní paní. Byl hodně hladový, ale jinak v pořádku. Asi se ztratil při toulkách za kočkama (nebyl kastrovaný). Je to mírný, hodný, mazlivý kocour, k druhým kočkám snášenlivý. 20.9.2008 byl na umísťovací výstavě Sen zvířat umístěn do Mochova do domku se zahrádkou. Marvinova nová majitelka nám napsala:

22.9.2008:
Dobrý den, paní Tomalová,
Marvin se má dobře. Zvykl si velmi rychle a opanoval naši dosud klidnou domácnost. Pochopitelně je hluchý jako poleno, a nechápu, že to nikdo v útulku nezjistil, když jste takové odbornice.
V sobotu měl trochu průjem, jí granule Purina One, naší čiči sežral lososa a její granule pro staré kočky. Dneska měl tuňáka. Pomalu ho převádíme na silikát, protože z bentonitu dělá strašný nepořádek, vyhazuje ho ven a dělá tápoty.
Spí na černé sedačce, na které se opravdu dobře vyjímá.
Je to zvířátko pro skutečné dobrodruhy. Dneska během 10 minut vyhrabal substrát z květináče, shodil málem zrcadlo a utekl oknem na zahradu, kde byl obratem chycen.
Asi to zvládá lépe než my. Nejvíc trpí naše kočička. Syčí na něj kdykoliv ho jen vidí, a nechápe, že Marvin na to nereaguje, takže když se k ní přiblíží tak mu dá facku. Pak prskají oba.
Dostala už dva astmatické záchvaty.
Marvin je nejčilejší v noci, lítá po domě jako střela, leze po lince a jiném nábytku a řve jako by ho na nože bral. První noc jsem spala dvě hodiny (5:30 - 7:30). Je to hrozný rapl. Bohužel voda z rozprašovače moc nefunguje, sice po postříkání uteče, ale za chvíli je opět zpátky na lince nebo stole. Když ho odeženeme rukou, tak se nás pak bojí.
Vím, že musíme být trpěliví, když je handikepovaný, takže nám všem držte palce.
Přístě pošlu fotky.

Naše odpověď:
Vážená paní,
potvrzuji příjem Vašeho e-mailu a zároveň vyjadřuji svou velkou lítost nad tím, co píšete. Tím spíše, že v mém depozitu Marvin patřil mezi nejhodnější kocoury. Neříkala jsem Vám, že není hluchý, říkala jsem, že si nejsem jistá. Mezi 20 dalšími kočkami se hluchota těžko pozná, protože na zavolání přiběhne vždy několik koček, stejně jako v některých případech kočka na zavolání prostě nereaguje, ať už je hluchá či nikoliv. Ani jsme o sobě neprohlašovaly, že jsme odbornice...
O tom, že hodně jí, jsem Vám říkala, pokud Vám vadí vyhrabané stelivo ze záchodku, měla byste pořídit krytý.
Každopádně je mi moc líto, jak se k celé věci stavíte. Popravdě řečeno jsme tak zlou zprávu z nového domova ještě nikdy nedostaly. Noví majitelé mají většinou ze svého nového přírůstku radost, i když pochopitelně ne vždy vše probíhá ideálně. Kočky jsou živí tvorové, je třeba chápat, že mohou být ze změny prostředí ve stresu. Pokud Vám tak divoce běhá po bytě, jak popisujete, měla jste jej zavřít do menšího prostoru, např. do koupelny, a dát mu trochu času, aby se v novém prostředí adaptoval. Zvažte prosím, zda si jej chcete opravdu nechat, protože smyslem naší práce a umísťování našich svěřenců do nových domovů rozhodně není dostávat od nových majitelů takovéto zprávy.
Pokud se rozhodnete Marvina vrátit, zavolejte prosím naší pražské kolegyni p. Podařilové, domluví s Vámi převzetí a pochopitelně Vám vrátí peníze.
S pozdravem
Lucie Malečková

28.9.2008:
Dobrý večer paní Malečková,
posílám Vám slíbené fotky a další informace o Marvinovi. Těším se na Vaší návštěvu u nás jak jsme se domluvili. Marvin se má po týdnu u nás doma velmi dobře. Papá své granulky HILLS, chodí na svůj záchudek a velmi snadno přešel na silikátové stelivo. Vypadá spokojeně, i s naší kočičkou si na sebe zvykají a občas i dovádějí. S hračkami-myškami si hraje celé hodiny. Připojuji fotky spokojeného kocourka.

15.10.2008:
Dobrý den, Lucie,
v příloze zasílám pár fotek Marvina, když spí, tak je jak andílek... Taky jsem přiložila obrázek naší čičinky, v dané poloze tráví několik hodin denně.
Marvin se přestěhoval do svého vlastního domečku, kde mu děláme kočičí dvířka aby mohl trajdat dle libosti, jak jsme se dohodly. Má tam vlastní pokojíček se vším potřebným a spoustou hraček.
V neděli mi při venčení utekl, dříve jsem ho stíhala , on se víc bál, takže byl chytitelný. Teď se otrkal, tak mne prohání. No nemám šanci. Bála jsem se, že se ztratí a nenajde cestu domů. Ale našel ji.
Přišel asi za tři hodiny, děsně spinavý, zblajznul kapsičku a usnul jak špalek. Žravý je tedy neskutečně, pokud bonbonky nedávám dost rychle, okouše mi prsty. A konečně už přede.

Fotografie z Marvinova nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ukončení debaty

(Kočky SOS, Petra, 5. 10. 2008 16:39)

I my bychom se přimlouvaly za ukončení debaty a opět prosíme, aby další příspěvky již nebyly zasílány. Pane Krajčo, zašlete nám prosím mailem kontakt na Vás - až nám budou chtít lidé přivézt další kočky, rády je na Vás přesměrujeme, abyste jim doporučil lepší útulek, popř. abyste se o kočky za příspěvky, které jste nám chtěl darovat, postaral sám.

ukončení debaty

(Helena J., 5. 10. 2008 14:23)

Vážený pane Krajča, snad jen pár slov na závěr naší debaty. Chtěla jsem jen slušnou formou reagovat na Váš dopis, což se minulo účinkem, takže jak se říká na hrubý pytel hrubá záplata. Už z prvních Vašich vět je vidět, že jste zaujatý a jizlivý člověk.Když už tady posuzujete moji"nedokonalost" tak by jste se možná měl soustředit na tu svoji, pak by Vám nezbývalo tolik času tady urážet.Chtěla jsem Vám vysvětlit spoustu věcí,na které jste zcestně reagoval a evidentně je nepochopil, ale myslím,že ten čas se dá využít smysluplněji. Za sebe můžu říct, že kdybych si chtěla vzít do péče zase nějakého kočičáka, ráda a s důvěrou se obrátím na útulek v Hodoníně, a v žádném případě nebudu považovat "za prasárnu" když zveřejní zprávu o tom,jak se nový člen rodiny má.Každopádně hrdý na sebe můžete být vy, protože vy jste odmítl pomoc kočkám jen na základě toho, že se Vám nelíbí přístup majitelek.Naopak moje zkušenosti s paní Tomalovou jsou ty nejlepší, neboť mě nikdy žádnou pomoc nebo radu neodmítla.Nevím jestli mluvíte z vlatních zkušeností nebo jen z toho, že "jedna paní povídala",ale Vaše kritika se rozhodně nezakládá na pravdě a Vaše slova jsou hodně škodlivá.Když už tedy máte plnou pusu podpory, a tady kočkám pomáhat nehodláte, tak tady nedělejte špatnou reklamu. Ještě že ty kočky neumí číst protože by Vás musely s chutí kousnout do .....

To snad ne? - a přece ano

(Zdeněk Krajča, 4. 10. 2008 22:00)

Milá Heleno J., kdybyste četla aspoň trošku pozorně, měl bych ušetřenou práci s odpovědí. No co už, nikdo nejsme dokonalý.
Proč dávám odpovědnost útulku? To je snad jasné. Dámy z útulku zveřejnily mail od nové majitelky Marvina bez jejího vědomí. A to už je samo o sobě celkem prasárna, ale to bych ještě pochopil. Co nechápu je fakt, že místo aby se s paní spojily, předpokládám že telefon mají, řešily celou věc tady, veřejně. Mail byl odeslaný 20.9. a až 24.9. se dozvídáme že s s majitelkou Marvina někdo mluvil. Trošku zvláštní, ne? A pak mne opradvu irituje konstatování Petry že se omlouvat opravdu nehodlá. I tohle Vám přijde jako naprosto normální? Paní je díky nezodpovědnému zveřejnění jednoho mailu urážena, dokonce o tom neví a nedočká se žádné omluvy? A to neřeším fakt, že tato diskize Marvina téměř připravila o nový domov. Kdyby se to opravdu stalo, co na to Vaše svědomí? To je prostě zhovadilost.
A přímo k Vám: mne kritizujete za odsouzování na základě nevědomosti a přitom si troufnete napsat:"Nemáte ani ponětí o tom, co jejich práce obnáší,o tom,že opuštěným kočkám věnovaly prakticky svůj osobní život." A kde Vy berete jistotu že já nemám o práci útulkářů ani ponětí? Znáte mne snad?Nemáte pocit že sama děláte totéž, co u mne odsuzujete? Pak Váš příspěvěk, s odpuštěním, vyznívá poněkud hloupě. A pro Vaši informaci, o přístupu konkrétně paní Nadi k potencionálním zájemcům o kočku a o jejím jednání s těmi co našli opuštěné kotě vím dost. Ale tohle tu nebudu řešit. A na závěr: já si všech co se starají o opuštěné, nemocné či týrané kočičáky moc vážím. A bez chlubení, podporuji několik útulků, jen si ověřuji a vybírám, kam pošlu podporu. A Hodonín už sleduji delší dobu. A věřte mi, kyž srovnám jednání dam z Podbrdska, z Kočičí naděje a jiných, tak výsledek pro Hodonín není vůbec lichotivý. A nejde o mne. Když si potenciální zájemce o kočičáka nebo i sponzor přečte diskuzi jako byla tato, jak myslíte že se zachová? Myslím že ani Vy nebudete tak naivní a nebude věřit že nenavštíví jiný útulek. A tak jste vlastně, spolu s ostatními, uškodila těm, co za nic nemůžou, těm opuštěným kterým má sdružení Kočky SOS pomáhat. Kočkám. Doufám že jste na sebe patřičně hrdá.

To snad ne!!!

(Helena J., 3. 10. 2008 10:49)

Omlouvám se,ale nedá mi to, abych nereagovala na dopis pana Krajči.Také jsem zde přispívala a reagovala na celou situaci podle vlastního vědomí a svědomí.Někteří tu reagovali na dopis opravdu hodně bouřlivě, ale nechápu proč za to dáváte odpovědnost útulku. Ti lidé co jsem psali,reagovali za sebe a vyjadřovali svoje názory. Vážený pane Krajča, kdyby jste znal osobně paní Tomalovou i Lucku, nikdy by jste takovou věc nemohl napsat. Nemáte ani ponětí o tom, co jejich práce obnáší,o tom,že opuštěným kočkám věnovaly prakticky svůj osobní život.V tomto případě je docela na místě, že se velmi starají o to, do jaké rodiny se dostanou. Je velmi chvalitebné, že se staráte o tolik koček ,ale náchápu, že dokážete někoho tak rychle odsoudit.Možná jste si toho pane Krajča nevšiml,ale odsuzujete na základě nevědomosti, tak jako to dělali tady všichni. Takže si myslím,že to vaše moralizování není na místě. V útulku paní Tomalové jsem byla, mám od ní taky kocourka, a můžu zodpovědně říct, že před nimi smekám.Klidně si své peníze nechte, je dost chápavých lidí, kteří rádi vypomohou.I když jsem sama s dítětem, mám 3 kočky, tak přesto ráda každý měsíc něco málo pošlu.Vím, jak moc se majitelkám útulku takové necitelné dopisy dotýkají, ale věřte, že těch,co dokáží ocenit jejich práci je mnohem víc než těch,co ji dokážou jen špinit.Mějte se pane Krajča hezky a nemějte mě za zlé, že jsem tady vyjádřila, co si o Vás myslím.

to snad ne

(Zdeněk Krajča, 2. 10. 2008 17:20)

I když tato disskuze byla ukončena, přesto si troufnu reagovat.Na tento problém jsem byl upozorněn známou protože se naší firmě začalo celkem dařit a chceme sponzorovat nějaký útulek, nebo útulky. Když jsem celou diskusi pročetl tak se mi hrůzou ježí chlupy. Na základě čeho soudíte že mail od paní je zlý? Já na něm nic zlého nevidím. A když se v diskuzi ozvou dva rozumné hlasy, tak jsou ostatními napadány. A kam se poděla aspoň elementátní slušnost? Nicméně už mám jasno v tom, koho určitě podporovat nebudu. A jen tak mimochodem, mám doma šest koček, jednu jsem našel na silnici v polorozjeté krabici, jednu jsem zachránil jako kotě před utopením, dvě byly hnusně týrané a vážně nemocné, jednu vyhodili z domu protože rodiče koupili nevhodný vánoční dárek a jednu jsem si koupil pro radost. Tohle píši jen proto, abych nebyl nařčen že nerozumím kočkám :-) a je mi jasné že se o sobě tady brzy dočtu jaký jsem zmetek. Přesto doufám že se aspoň některé s Vás, hlavně z kočky SOS nad svých chováním a vyjadřováním zamyslí. Protože jinak budete přicházet o potencionální sponzory, které ke své činnosti potřebujete.

Ukončení diskuze

(Kočky SOS, Lucka, 29. 9. 2008 17:24)

Petra jednala jménem občanského sdružení Kočky SOS. Bydlí u Prahy a jediná za nás mohla situaci vyřešit. Po přečtení zprávy z nového domova jsem měla vážně o Marvina strach. Jsem ráda, že se vše nakonec vysvětlilo a Marvin je v pořádku a spokojený.
Omlouvám se všem přítomným, že jsem sem nepřispívala já, protože jsem nemocná, včera jsem k 20 kočkám, které mám doma, přijala dalších 6 koťat a dnes jsem přišla z práce a mám poblitý, posraný a pochcaný celý byt. Takže ani nejsem žádná odbornice, ale spíš uklízečka a nejraději bych se vším praštila, pokud by ta možnost ovšem byla a našla by se ochotná osoba, které bych mohla štafetu předat. A tímto ukončuji diskuzi, další příspěvky prosím neposílejte.

Omluva?

(Kočky SOS, Petra, 29. 9. 2008 16:42)

Pane Piplíku, já sama jsem zde přece napsala, že došlo k omylu. Ale omlouvat se opravdu nehodláme, protože ta zpráva byla opravdu zlá a dotkla se nás (nikoliv mne osobně, ale spíše paní Tomalové a paní Malečkové). Ano, s paní majitelkou jsem se dvakrát bavila na přípravě výstavy ve Chvalech, ale rozhodně se nedá říct, že bych jí bůhvíjak znala nebo byla u ní doma a viděla, jak se o zvířata stará. To, že má někdo kočku z útulku, přece ještě neznamená, že je dobrý majitel! A pokud máte z mých příspěvků sem pocit, že si vše beru příliš osobně, tak to vážně nevím, co bych Vám na to odpověděla. Píšu zde komentáře za Kočky SOS nikoliv proto, že bych zde chtěla prezentovat svoji osobu, ale proto, že kolegyně Lucka a Naďa nemají na internet čas. To už byste mohl rovnou tvrdit, že celé webové stránky Kočky SOS jsou mojí osobní prezentací... A ještě jedna drobnost: diskuzi jsme nerozvířily my, ale zpráva nové majitelky. Já se jen snažila (za Kočky SOS) informovat příznivce o vývoji celé situace, stejnou možnost jsem ostatně nabízela paní majitelce.

Šťastný konec

(Lucie, 29. 9. 2008 16:08)

Před časem jsem psala, že bych se ráda mýlila a nejraději bych byla, kdybych tu čase viděla fotky spokojeného bílého plyšáčka v novém domově. Voila, fotky jsou tady, kocourek vypadá nadmíru spokojeně, situace dospěla ke šťastnému rozuzlení a já s radostí konstatuji, že jsem se mýlila. Omlouvám se všem, kdo z mých, byť málo emocionálních příspěvků, mohli mít pocit, že přeháním, jak tady bylo řečeno.
Paní majitelce přeji dlouhé a radostné soužití s Marvinem i s ostatními zvířátky v domácnosti.
Nechť je celá tato nepříjemná situace všem zúčastněným, i těm, kteří jen četli a nereagovali veřejně, poučením, co může způsobit pár neuvážených slov.

Omluva?

(Piplík, 29. 9. 2008 15:46)

Paní Petro, je zvláštní, že stále zaujímáte Váš jednoznačně neomylný postoj k celé záležitosti. Stále se nemohu zbavit dojmu, že se celá záležitost dotkla přímo Vás osobně. A především ta věta s "odbornicemi". Taky není pravda, že Vy osobně novou majitelku neznáte, protože jste se osobně setkávaly na několika umisťovacích výstavách koček ve Chvalské tvrzi v Počernicích, kde nová majitelka Marvina vypomáhá 2x do roka a přispívá do tomboly, obchůdku atd... Proto si myslím, že i ve vašich komentářích na reakce známých či neznámých nové majitelky reagujete osobně ukřivděně a nepravdivě. Vím ale, že svou práci děláte dobře a ve prospěch umísťovaných kočiček. Za to Vám tady dík. V tomto případě jste ale rozvířili opravdu zbytečnou negativní diskuzi. Zdravim.

Omluva?

(Kočky SOS, Petra, 29. 9. 2008 14:30)

Omyl zde nepochybně vznikl, ale omlouvat se nikomu nehodláme. Vy máte výhodu, že víte, jak to celé dopadlo (po bitvě je každý generál, že?), majitelčini známí pak tu, že paní majitelku znají osobně. My však paní majitelku neznáme, zpráva v nás vzbudila pochybnosti a kdybychom dostaly takovou zprávu znovu, nejednaly bychom jinak. Kdo čte rubriku Naši v novém domově pravidelně, tomu musí být jasné, jaké pocity v nás zpráva vyvolala (kritické komentáře jsou mimochodem právě od našich pravidelných čtenářů). Známým paní majitelky, kteří naše stránky navštívili až poté, co jsme paní majitelku na tuto diskuzi samy upozornily, pochopitelně objektivní srovnání s ostatními zprávami chybí.

Marvin

(Martina, 29. 9. 2008 12:35)

Je zvláštní, jak velkou diskuzi vyvolala první zpráva z domova Marvina a jaká sprška se snesla na jeho novou majitelku. Ani mně se nelíbily její některé věty v této zprávě. Nicméně jsem zaregistrovala její poslední slova o trpělivosti a držení palců. A palce jsem opravdu držela, i když Marvinovi asi o něco víc. Teď, když jsou k dispozici i fotky z jeho nového domova, kde je vidět jeho spokojenost a klid (tak se vám nevyvalí vystresovaná kočka v prostředí, kde se necítí dobře)tak jen jeden kraťounký příspěvek - kde jsou ti všichni ochránci kočičích práv? Proč nikdo není schopen a ochoten uznat, že se mýlil? Já jsem ráda, že vše dobře dopadlo a přeji Marvinově nové majitelce spoustu radostí s novým členem domácnosti a Marvinovi ten nejlepší domov, který si zaslouží.

Marvinek

(Lucie T., 29. 9. 2008 11:18)

Jsem rada,ze vsechno to dobre dopadlo a Marvinek ma domov.

pro Val, Janu K. a Báru

(Alex, 28. 9. 2008 20:28)

Velmi mne celá mne celá diskuze zaujala, souhlasím s Val , Janou a Bárou souhlasím a navrhuji dotyčnou tyranku ukamenovat nebo lynčovat. Jaká drzost adoptovat dvě kočky z útulku, navíc jednu postiženou!!! To je skutečná krutost a nedostatek citu. A pokud nejásá nad nad nebohou hladovou čičinou na jídelním stole, žádná kočka u ní nemá co dělat. Přečetl jsem ten její mail, kde prosí ať jí držíte palce, což je teda fakt oprsklá. A vy Val, Jano a Báro, jí je přece držíte a fandíte je jak je vidět z vašich láskyplných příspěvků. No pobavil jsem se a aspoň mám představu o inteligenci některých rádoby kočkomilů jako je Val, Jana a Bára.

Medializovaný Marvin

(Pavel., 28. 9. 2008 20:22)

Přečetl jsem si email pani majitelky Marvina,a kdybych jí osobně neznal,tak bych určitě negativně reagoval k některým jejím výrokům.
Pro její obhajovu bych chtěl negativně píšícím lidem zdělit,že pani se dlouhodobě zajímá o kočičky a nikdy by žádnému živému tvorečkovi neublížila.
Zajímá se o vše co se píše o kočičkách ,jezdí na výstavy,pomáhá s pořádáním výstav,přispívá vinančně i naturálně utulkům a atd.
Věřím,že až se paní majitelka Marvina dostane ze stresu do .kterého se dostala úmrtím milovaného otce a Marvin si zvykne na blahobyt,láskuplné majitele a druhou kočičku,tak všichni společně prožijí nejkrásnější chvilky svého života.

Dramatická neděle

(Kočky SOS, Petra, 28. 9. 2008 20:16)

Milí kočkomilové a všichni, kdo sledujete kauzu Marvin. Naše původní domluva s novou majitelkou Marvina, že k ní zítra přijedu a Marvina odeberu, nyní již neplatí. Paní zavolala paní Malečkové a domluvily se, že si Marvina nechá. Onu nešťastnou zprávu z nového domova, která nejednoho kočkomila včetně nás nadzvedla ze židle a strhla nejintenzivnější diskuzi, kterou jsme na našich stránkách dosud zažily, považujme tedy za důsledek smutku nové majitelky po úmrtí v rodině a věřme, že nyní budou následovat již jen dobré zprávy.

Ještě k Marvinovi

(Lenka Kočí, 28. 9. 2008 20:07)

Dobrý večer všem, především pak paní Haně.By. I já jsem přečetla všechny příspěvky a několikrát jsem si pročetla zprávu nové majitelky Marvina. Ani já nejsem pro rychlé odsuzování a posuzování, protože opravdu nic není jen černé nebo bílé, či chcete-li správné nebo špatné. Na druhou stranu píšete, že paní, u které nyní Marvin je, vychovala se svým partnerem několik psů pro nevidomé a dlouhodobě se věnuje pejskům i kočičkám. Z toho by se dalo soudit, že je to tedy člověk milující zvířata, který ví, jak k nim přistupovat a co od nich očekávat, a také je to člověk inteligentní. Pak mi ale připadá jako velký rozpor už začátek jejího mailu pro paní Tomalovou. Jak by se asi paní cítila, kdyby se např. věnovala výchově nějakého pejska pro nevidomé a z nového domova jí pak přišla podobná zpráva napsaná nelichotivým tónem a obviňující ji z "neodbornosti"? Obávám se, že většina těch, co si její email přečtou, z něj bude mít pocit, že paní vlastně Marvina nemá od počátku ráda a lituje především jejich první kočičky, protože cítí příchod Marvina jako křivdu vůči ní. Také zmínka o tuňákovi druhý den po průjmu mi nepřijde jako krmení podané majitelem zvířat znalých. A opravdu - odhánět hluchého kocourka (pokud tedy skutečně hluchý je) stříkáním vody mi taky nepřijde jako nejlepší nápad. Vždycky přece může kocoura z linky sundat a položit nebo postavit někam, kam smí, a vodu může začít používat až po zabydlení, pokud to tedy vidí jako nezbytně nutné.

Mimo jiné paní píše, že jejich kočička je z příchodu Marvina natolik vystresovaná, že už dvakrát měla astmatický záchvat. Pak si myslím, že by v tomto měla paní spatřovat to dobré v tom zlém a v zájmu jejich kočičky Marvina vrátit. Ušetří tak minimálně dvě zvířata stresu a sobě spoustu starostí s hyperaktivním kocurkem. Většinou stejně ukáží, co umí, až po nějaké době, takže by se mohlo vše jen zhoršit. A také je možné, že právě jejich kočička bude z těch, které chtějí být v domácnosti jediné.

Na závěr mi dovolte vyjádřit paní upřímnou soustrast a popřát hodně úspěchů s výchovou pejsků pro nevidomé, čehož si velmi cením.

Hezký večer

Lenka Kočí, depozitum Kočičí ráj

Marvin

(Hana.By, 28. 9. 2008 19:04)

Přečetla jsem názory všech lidí a jelikož znám paní,tak mohu těmto negativním názorům o výchově kocourka Marvina oponovat.
Pani se věnuje dlouhodobě,jak pejskům ,tak i kočičkám.
Zvířátkům dá vše co jim na očích vidí-kupuje tu nejlepší stravu a zjištění jakékoliv nemoci nebo nevolnosti u zvířátka,se okamžitě spojí s veterinářem.
Proto si myslím,že by Marvin měl u nich zůstat.
Už nyní jsem byla u paní a Marvin je klidný kocourek a našel si své místečko na spaní a je velmi přítulný.
Jestli-že jí Marvina odeberete,věřte,že těžko budete hledat tak hodného kočočího člověka.
S pozdravem Hana.By

Marvin

(Helena J., 28. 9. 2008 18:44)

Pravidelně sleduji tuto diskuze, a abych řekla pravdu, jsem velmi ráda, že se Marvin vrátí mezi lidi, kteří o své lásce ke zvířatům nemusí nikoho přesvědčovat.Ztráta blízkého člověka,jak psala paní Hana je opravdu smutná událost, o to víc nechápu, že z dopisu majitelky vyplynula spíš zlost než lítost.Její jízlivá poznámka o "odbornicích"a vůbec celá formulace zprávy nemohla nechat lidi bez povšimnutí a lhostejné.Proto tolik reakcí.Paní měla mnohokrát možnost všechny pochybovače přesvědčit o tom, že Marvin je opravdu v dobrých rukou, ale neudělala to, naopak, jen se stará o to , že ji tady lidé tak propírají.A to je na tom to smutné, protože jediný kdo je tady ješitný je sama paní majitelka.Marvinovi a ostatním kočičákům přeji hodně štěstí a hlavně láskyplnou náruč.

Láska ke zvířatům?????

(Hana, 28. 9. 2008 17:28)

Nemyslím si, že nelze odsoudit člověka na základě subjektivního popisu o soužití s novým členem rodiny a už vůbec se mi nelíbí, že když vám člověk napíše úpřímný dopis bez přetvářky a uhlazeným slovíček, tak je zlý a špatný, to je přeci nesmysl!!!Současnou majitelku Marvina znám a věřte, že jsem nikdy nepoznala člověka, který by se tak věnoval zvířátkům jako ona a její partner.Vychovaly několik pejskú pro nevidomé, sponzorují útulky a jinak pomáhají opuštěným tvorečkům. Věřte, že to co zde píšete, tu paní velmi zraňuje. Je příšerné paní Marto, že múžete na základě pár slov vytržených z kontextu, napsat o člověku, že je bez srdce, zamyslete se nad tím!!!!Majitelce Marvina umřel před týdnem tatínek at tak chtěla svou lásku předávat dál a proto si vzala kocourka z útulku, aby zárověň pomohla a teď chodí kolem domu, v náručí drží Marvina(který je mimochodem absolutně spokojený a v pohodě) a brečí, jak jsou lidi (odpusťte mi ten termím) hloupí a lehce ovlinitelní!!!!! Jestli Marvina odevezete, věřte tomu, že ublížíte hlavně jemu. Uražená ješitnost do světa zvířat nepatří!!!Hana

Odebrání Marvina

(Kočky SOS, Petra, 28. 9. 2008 17:20)

Paní majitelka Marvina vrátit nechtěla, požádala jsem ji o to já. Při našem středečním telefonátu jsme se domluvily, že nám dá do týdne zprávu o dalším vývoji, ale když mi dnes zavolala, bylo to jen proto, aby mi vyčetla, že jsme zveřejnily její zprávu. Důvodem vrácení je jednak ona nešťastně formulovaná zpráva (na jejíž formulaci však paní majitelka neshledává nic špatného) a jednak pocit paní majitelky, že s ní nejednáme fér. Možná se Piplíkovi zdá, že si e-mail bereme nepřiměřeně osobně, jak jinak si jej ovšem máme brát a z čeho jiného než právě ze zpráv od nových majitelů můžeme vědět, jak se zvíře v novém domově má? Pokud probíhá komunikace s novým majitelem po předání zvířete takovým způsobem jako právě v tomto případě, myslím, že nám odebrání nikdo nemůže mít za zlé. Nikdo kromě majitelky samotné a jejích blízkých, samozřejmě, protože oni jsou pak jedinými lidmi, kteří ví, jak se zvířeti v novém domově daří a zda je opravdu spokojené.