Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva za 2.Q 2008

9. 7. 2008

ObrazekZpráva o naší činnosti
za 2. čtvrtletí roku 2008
+
NALÉHAVÁ
PROSBA O POMOC



DUBEN

8.4. dovezli z Brna od hotelu černou cca 4letou kočičku Fatimu, kterou tam někdo pravděpodobně záměrně nechal, protože byla kastrovaná a velmi mazlivá, zvyklá na lidi. Krmily ji kuchařky, ale nastálo zůstat tam nemohla a když onemocněla, tak zavolaly k nám. U nás nesnášela druhé kočky, ale naštěstí jsme pro ni poměrně brzy našly nového majitele - 9.5.2008 byla umístěna do Hodonína.
Téhož dne jsme přijaly 14denního kocourka Picassa, kterého děti našly spolu s dalšími koťaty v krabici v lese a rozebraly si je. Picassa si odnesla holčička, jejíž maminka se pak ptala na veterině, jak o něj má pečovat, protože ještě neuměl sám jíst. Veterinářka jí dala kontakt na nás.
10.4. jsme přijaly zrzečku Lajlu, která se potulovala hladová na sídlišti ve Strážnici.
14.4. nám volali lidé z Dubňan, že se jim na dvoře namnožily kočky. Pomohly jsme s odchytem a kastracemi, 1roční černou Vandu jsme vzaly k nám. Zatím je plachá a schovává se.
15.4. nám volala paní z Rohatce, jejíž sousedka má na dvoře kočky a nestará se o ně. I tyto kočky jsme odchytly a nechaly vykastrovat. Dvě jsme vrátily zpět, protože byly plaché, a 1roční mourečku Julii, podvyživenou, téměř bez srsti, jsme vzaly k nám.
22.4. nám paní z Kašnic přivezla nemocné a zanedbané kočky, o nichž se jejich majitel nestaral: Carlose, Medy a Mahulenku. Carlos po vyléčení napadal ostatní kočky v depozitu, a tak jsme pro něj rychle hledaly nový domov. Naštěstí našly - 23.5.2008 byl umístěn do Popovic.
Téhož dne nám byla vrácena Ida, protože její majitelku odvezli do nemocnice.
26.4. jsme přijaly černobílého kocourka Jerryho, kterého našla Frigova majitelka ve Zlíně.  


Obrazek
Carlos v novém domově

V dubnu jsme postupně vykastrovaly 20 opuštěných koček ve vinných sklepech v Dubňanech, které tam krmí pán. Dále jsme pomohly s odchytem a kastracemi 4 koček u hřbitova, které tam krmí paní bydlící poblíž. Jednu kočku jsme odchytly v Kyjově v areálu nemocnice, jednoho kocoura pak u OD Marina - po 3týdenním léčení byl vrácen zpět, protože byl plachý. Jsme ve spojení s paní, která ho tam krmí.

V dubnu našli domov: Kalum, Verdel, Ida, Ariel, Tadeáš.
Do depozit přijato: 10, umístěno: 5.



KVĚTEN

3.5.
jsme přijaly Kety a Bety od paní, která se o ně již nemůže dále starat. Našel je kdysi její syn a ona si je vzala k sobě.
7.5. nás zavolali k zrzavobílému kocourkovi, kterého na Žižkově ulici srazilo auto. Pobyl si u nás 14 dní a po vyléčení a kastraci jsme jej vrátily, protože byl plachý.
10.5. nám přinesl pán, který nás předtím upozornil na zraněného bílozrzka, nemocnou mourovatou kočičku Tesu.
13.5. nám byla vrácena Xena.
14.5. jsme přijaly dva 2měsíční kocourky Toma a Jima, které kdosi odložil v kolárně jednoho hodonínského činžáku. Paní, která nám je nahlásila, si je u sebe nechala do vakcinace a po vakcinaci nám je předala.
17.5. jsme přijaly další 4 koťata. Narodila se ve Valticích a jejich maminku jim kdosi otrávil. Bohužel přežila jen dvě - Malik a Kulička.
19.5. přivezla paní, která nám v dubnu přivezla Carlose, Mahulenku a Medy, poslední kočku z Kašnic. Šeron se u nás ujala Malika a Kuličky.


Obrazek
Tom

V květnu jsme pokračovaly v odchytu a kastracích: dvě kočky jsme odchytly a nechaly vykastrovat v Rohatci, jednu v Bojanovicích, kde už jsme v zimě vykastrovaly 7 koček. Všechny kočky jsme vrátily zpět.

V květnu našli domov: Šantal, Lajla, Fatima, Carlos, Bonsajka, Elvíra.
Do depozit přijato: 9, umístěno: 6.



ČERVEN

4.6. přijala Lenka do Kočičího ráje v Zastávce u Brna Míšu a Ríšu. Přinesla je kamarádka Lenčiny starší dcery s tím, že je dostala od známého, ale doma jí je nechtějí dovolit.
5.6. jsme jely na sídliště pro dvě 5týdenní mourovatobílé kočičky Thelmu a Falmu, které tam pravděpodobně někdo vyhodil.
11.6. donesla paní ze zahrádek dvě 5týdenní koťata, jejichž matku roztrhal pes. Kocourek bohužel umřel, přežila jen mourečka Kaila.
12.6. našla holčička u zimního stadionu v parku 3měsíčního kocourka Robina. Vzala jej domů, ale maminka jí ho zakázala, protože jednu kočku už doma mají. Zavolala tedy nás.
12.6., 14.6. a 16.6. jsme odchytávaly u domku po zemřelé paní: Izu, Káťu, Lucinku a Lucčinu dceru Tamy jsme nechaly po kastraci u nás, jednookého kocourka, který tam s nimi byl, jsme vrátily po kastraci zpět, protože byl plachý.
14.6. jsme přijaly zpět Sněhulku, o níž naše známá zjistila, že pro ni paní, ke které jsme Sněhulku v prosinci 2007 umístily, hledá nový domov. Hned následující den byla znovu umístěna.
15.6. jsme přijaly bílého 14denního kocourka, kterého opustila matka na stavbě a našel ho tam pán. Ujala se ho Tamy.
16.6. jsme přivezly navakcinované 2měsíční kocourky Dereka a Denise, které ve sklenářství porodila přitoulaná kočka. (Třetí kočička Anuška se bohužel ještě předtím, než jsme koťata převezly k nám, ztratila.) Kočka zůstává po kastraci ve sklenářství, budou se tam o ni starat.
20.6. přijala Petra v Chýni u Prahy perského kocourka Míšu a želvovinovou kočičku Šarlotu. Míša byl velmi nemocný a zubožený, a tak jej převezla 22.6. do Hodonína. Téhož dne se Lucince narodila 4 koťata. Bohužel vlivem infekce v našich depozitech ani jedno z nich nepřežilo.
23.6. přivezla naše známá z Uherského Hradiště 1ročního zrzavého Dantese, který se v ulicích města marně pokoušel najít někoho, kdo by se jej ujal. Celou cestu, když jej vezla k nám, jí ležel na klíně a vrněl. Téhož dne jsme přivezly z Mikulčic z vinohradu, kde jsme kastrovaly plaché kočky, 2měsíční koťata Fifinku a mourovatou Demi "Moorovou". Kočky tam zůstaly.
25.6. nám pán, od něhož jsme v únoru přijaly bílého hluchého kocourka Pepeho, přivezl černobílou Čitu.


Obrazek
Koťata ze sklenářství: Denis, Derek a Anuška.

V červnu jsme odchytávaly u autoškoly, u nemocnice, v Mikulčicích a v osadě Nesyt. Všechny kočky jsme po kastraci vrátily zpět.

V červnu našli domov: Sněhulka, Mahulenka.
Do depozit přijato: 20, umístěno: 2.



Od dubna do konce června 2008 jsme

- přijaly celkem:

39 koček

- umístily celkem:

13 koček

- nechaly vykastrovat:

61 koček

Kromě koček, které máme v depozitech a které máte možnost vidět v nabídce a v přednabídce, krmíme s pomocí ochotných lidí více než 100 koček plachých, které po kastraci žijí ve svých původních lokalitách. Tyto lokality monitorujeme a v případě, že se objeví nové kočky, odchytáváme je a kastrujeme.

Protože na veškerou činnost kolem koček jsme jen dvě, zařadily jsme do naší minulé zprávy prosbu o pomoc s rozvozy koček a krmiva. Tato prosba nadále trvá, protože se nám dosud nikdo neozval.

Protože v našich depozitech - dvou bytech - nejsme bohužel schopny zajistit bezinfekční prostředí, snažíme se vždy přesvědčit nálezce opuštěných koček, zejména pak koťat, aby u sebe kočku nechali do vakcinace a my ji mohly přijmout až po přeočkování.

Stejně jako minulý rok zažíváme i letos kotěcí kalamitu. Vše je navíc velmi komplikováno právě výše zmíněným výskytem infekce v našich depozitech, v důsledku které musíme každé nově příchozí kočce ihned po příchodu k nám nasadit antibiotika, aby vůbec přežila. U koťat je léčba pochopitelně ještě náročnější a ne vždy se bohužel podaří. Abychom předešly průjmu, krmíme koťata výhradně kuřaty a kotěcími granulemi od Royal Canin - což znamená další zvýšené výdaje.

Během roku se nám naše náklady daří krýt především z dobrovolných příspěvků kočkomilných lidí (trvalé příkazy od soukromých dárců dosáhly v červnu 2008 úctyhodné částky 19 950 Kč), z přidělených grantů a sponzorských darů různých firem - tento rok jsme prozatím obdržely sponzorský dar od firmy ČEZ, a.s. ve výši 15 000 Kč. Všem dárcům velmi děkujeme!

Tyto příjmy nám však nyní nestačí - měsíční faktury za veterinu dosahují nyní 20 000 Kč, náklady na krmivo a stelivo pak dalších 15-20 000 Kč. V depozitech máme 67 koček, dalších 17 koček (převážně koťat) přijmeme po vakcinaci. Dospělé kočky se v depozitech mezi sebou začínají prát - není možné je oddělit, protože voliéra, koupelny, klece, dříve dětský, nyní kotěcí pokoj u Nadi - tam všude jsou koťata s kočkami. Zájemci o kočku se nám žádní nehlásí. Když už zazvoní telefon, člověk na druhém konci nám hlásí nalezená koťata:

1.7. donesla paní na veterinu v Břeclavi uspat černou kočku a 4 koťata - není její, chodila k ní na zahradu a ona je tam nechce. Veterinářka zavolala nás. 3.7. nám volali z hodonínských lázní, že se tam potuluje Čio - ochočená 10měsíční mourečka. Večer jsme pak jely pro kočku a 3 koťata na sídliště. V neděli 6.7. jsme místo oběda vyrazili do Lesní ulice a lovily 2 koťata, která se zde totálně vyčerpaná schovávala pod auty. V pondělí 7.7. jela Lucka v 6 hod. ráno chytat 6 koťat k jednomu hodonínskému obchodu na sídlišti Větrná hůrka. V úterý 8.7. volala paní z Domova seniorů v Uherském Ostrohu, že tam mají kočku se 4 koťaty. Mohou je tam nechat maximálně do konce srpna, pak se stěhují. Večer pak Lucce přivezla Městská policie kočku, která se potulovala na hlavní silnici za Hodonínem...

Práce je hodně, koťat ještě více, zájemci o kočku žádní, peníze dochází. Milí kočkomilové, obracíme se opět na Vás, protože bez Vás to nezvládneme - prosíme, pomozte nám. Pomůže jakýkoliv materiální dar v podobě krmiva či steliva, i jakákoliv částka, ať už jednorázová nebo formou trvalého příkazu, který by nám zajistil tolik potřebnou jistotu i pro další období.
Za finanční příspěvky, které si dle zákona o dani z příjmů můžete odečíst od základu daně, od nás na požádání obdržíte malý dárek.

Verzi dokumentu pro tisk najdete zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pomoc je na cestě

(Markéta, 13. 7. 2008 10:18)

Mrzí mě,že máte tak vážný problém.Od příštího měsíce jsem navýšila svůj měsíční příspěvek pro vás.A prozatím vám posílám balíček s nějakou tou granulí