Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva za 4. Q 2012

31. 12. 2012

 Zpráva o naší činnosti
za 4. čtvrtletí roku 2012



ŘÍJEN

3.10. našla paní na své zahradě totálně zablešenou bílomourečku Kim Deal. Nejspíš ji tam někdo hodil. Paní už má sama doma pár nalezenců a krmí ještě kočky venkovní.
5.10. dovezla majitelka našeho bývalého svěřence Chulia z Radějova 4 koťata – Aidu, Amiru, Osvalda a Martina tam porodila kočka, která pak zmizela. Krmili je tam chataři, ale protože končila sezóna a koťata by tam zůstala samotná, dovezla je k nám. Téhož dne se konal ve prospěch našeho sdružení a sdružení Brněnský Max Benefiční koncert v Brně. Přivezly jsme odtud Rozárku a Dolores z Židlochovic. Žily zde mezi činžáky, lidi je tam nechtěli, u nás umřely na kočičí mor.
12.10. jsme přijaly tři koťata z Lužic, která paní našla v ovocném sadu zalezlá mezi dřevem. Kočka k nim už nepřišla, nejspíš se jí něco stalo. Paní o ně nějakou dobu pečovala sama, u nás pak bohužel umřela. Byla ve velmi špatném stavu.
13.10. nám byla nahlášena další dvě koťata, zhruba 5týdenní, nalezená na silnici v Čejči. V očích měla herpes virus, vůbec neviděla. U nás umřela.
16.10. našla paní před domem ve Svatobořicích v krabici 4týdenní černobílou Bucinku.
21.10. našel pán z Prostějova, který tudy zrovna projížděl, na silnici za Veselím 2měsíční mourečku Zazu. Měla zraněnou nožičku, u nás do 14 dnů umřela. Téhož dne přivezl pán pět koťat ze hřbitova, Přivezl je v tašce na kole. Měla asi 5 týdnů, všechna u nás umřela.
24.10. jsme jely do útulku v ZOO pro Sebastiána, kterého sem přivezla Městská policie poté, co jej srazilo auto. Pobyl si zde asi čtyři dny, kulhal na nožičku, ale už je v pořádku a čeká u nás na nový domov.
26.10. další příjem ze ZOO - někdo zde v krabici odložil Cilku a Damiána. Už jsou umístění.
27.10. přivezla paní do ZOO plachou kočičku pokousanou od psa. Ležela dva dny u silnice, pršelo tam na ni, ale nikdo jí nepomohl. Jely jsme tam a zjistily, že je ochrnutá, musely jsme ji nechat uspat.

 553530_10151247812705751_421760670_n.jpg
Rozárka a Dolly bojují o život


V říjnu našli domov: Eliot, Bajaja, Gejša, Lejša, Fiona, Sam, Snowie.
Do depozit přijato: 23, umístěno: 7. 


LISTOPAD

4.11. jsme přijaly 4měsíční mourečku Zeu z Boskovic. Její nálezci se jí ujali i s bráškou, toho již umístili a ji si déle nechat nemohli. Téhož dne jsme jely na benzínku do Hovoran, kde ve skladišti živořila černá nemocná Fidorka. Evidentně se tam o ni moc nestarali, byla na tom hodně špatně. Nyní už je v pořádku.
11.11. jsme na Výstavě pro kočku umístily 11 koček.
12.11. nám volala pošťačka, která krmí v Komenského ul. plaché venkovní kočky, že jí na dvůr přišla želvovinová nachlazená kočička Nugeta.
16.11. jsme jely do Bojanovic. Vlezl tam do obchodu kocourek Lojzík, z obchodu ale vyletěl takovou silou, že přistál až v polovině parkoviště (zákazníci v obchodě ho tak nakopli). Zavolala nám paní, která to z ulice viděla.
18.11. nám volal pán, že našel kocourka, ale nemůže si ho nechat, protože jeho rodina už má jednoho psa a s kocoura nechce. Myslel si dokonce, že je to kočka - říkal mu Micinka. Romeo byl tak zablešený, že jsme pak pánovi okamžitě volali, ať si psa ošetří.
19.11. jsme od pána ze Žeravic přijaly koťata Karlíka a Karolínku. Narodila se kočce, které se pán ujal, ale nenechal ji vykastrovat. Jedno kotě udal sám a dvě se nám podařilo umístit přes Facebook, ještě než jsme je přijaly.
20.11. našla paní na kraji Hodonína kocourka Čika. Byl velmi zubožený, hladový, vyhublý na kost a nemocný.
23.11. nám paní přinesla kočičku Popelku, která zbyla v prázdném domě po svých majitelích, kteří se odtud odstěhovali a ji tam nechali. Paní ji tam nejprve chodila krmit, pak se obrátila na nás.
25.11. jsme přijaly stříbrného Wolfiho. Potuloval se po sídlišti a my jsme si původně myslely, že je plachý. Když se však u nás rozkoukal, ukázalo se, že je ochočený a dokonce velký mazel.
s plot na zahradu.
28.11. hodil někdo ve Strážnici přes plot na zahradu rodinného domu koťata Kaila a Ofélii. Koťata byla v uzavřené tašce z Penny marketu.

img_1282.jpg
Další fotky z výstavy najdete na  Facebooku.


V listopadu našli domov: Tramp, Cilka a Damián, Jáchym, Barunka, Vanesa, Afrodita, Valmont, Beruška, William, Vendulka, Šarlota, Jůlinka, Jituška.
Do depozit přijato: 12, umístěno: 14. 

 

PROSINEC

3.12. nám byla nahlášena černobílá zhruba 5měsíční Janička. Seděla smutně v rohu u baráku na sídlišti na kusu hadru, oko jí teklo, koček i lidí se moc bála a klepala se zimou. Plachá ale není, u nás pomalu získává zpět důvěru k lidem.
4.12. našla slečna v pasáži na Národní třídě 8týdenní drobnou Barborku. Netušíme, kde se tam vzala. Téhož dne našla paní na chalupě v Kelčanech černého kocourka Kevina. Z důvodu nemoci manžela se o něj nemohla postarat sama.
5.12. jsme vyhlásily 3. ročník vánoční sbírky Ježíška pro Kočky SOS, jejímž cílem je nashromáždit co nejvíce finančních prostředků na nákup krmiva pro kočky v našich depozitech a kočky venkovní, tzv. plašanky.
7.12. nám byla vrácena Barunka, která byla umístěna na Výstavě pro kočku.
11.12. mňoukal u zasněžené pošty v Bažantnici černý malý kocourek Eliášek. Všimla si ho tam paní, která zavolala nám.
16.12. jsme pro naše pražské fanoušky uspořádaly Vánoční koncert.
17.12. se v Moravské Nové Vsi připojil ke slečně, která venčila psa, bílozrzavý kocourek Vojtíšek. Šel s ní až domů.
18.12. našla paní u zubní ordinace v Hodoníně kočičku Jezinku. Paní si ji nemohla nechat, protože bydlí na ubytovně. Téhož dne našla paní, která se sama stará o několik nalezenců, na zahradě svého domu tři odrostlá koťata - Týnu, Oskara a Štěpána. Štěpán byl nemocný a umřel.
20.12. našla paní na zahradě v Žadovicích kocourka Franka, kterého jí evidentně někdo hodil přes plot.
28.12. jsme přijaly pět koťat z Moravské Nové Vsi – Jima, Alexe, Šárku, Klárku a Stelinku našli lidé v kůlně.

prezentace-jezisek.jpgAkce Ježíšek pro Kočky SOS potrvá do 6.1.2013


V prosinci našli domov: Bambulka, Karlík a Karolínka, Aimee Mullins, Martin, Milánek, Fifinka, Sansa, Čita, Bubu, Adámek, Můryna, Kate, Kevin, Klárka a Jim.
Do depozit přijato: 16, umístěno: 16.

 

 

Od října do prosince 2012 jsme 

- přijaly celkem: 51 koček
- umístily celkem: 37 koček
- nechaly vykastrovat: 51 koček
(z toho 27 vráceno do
 původních lokalit)
- se nám nepodařilo zachránit (umřelo): 22 koček


31.12.2012 čeká v našich depozitech na nový domov celkem 78 koček. Pro dalších cca 170 koček ve venkovních lokalitách zajišťujeme krmivo, které průběžně několikrát do týdne nakupujeme a rozvážíme.

Všem našim příznivcům a především dárcům a sponzorům velmi děkujeme za podporu a pomoc.