Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva za 3.Q 2006

16. 10. 2006

ObrazekZpráva o naší činnosti
za 3. čtvrtletí roku 2006


Motto:
Jedna kočka je lepší než žádná, dvě jsou lepší než jedna.


ČERVENEC

3.7. k nám přišli zrzavobíle zbarvení sourozenci Cilka a Damián. Přivezla nám je paní, která je našla opuštěné v zahrádkách v Dubňanech. Tentýž den jsme nalezli v naší ulici kočku Šejlu s kotětem Cipískem. Šejlu jsme daly vykastrovat.
8.7. se k nám dostal ze sídliště mourovatý kocourek Viktor. Byl evidentně zvyklý u lidí, děti si s ním hrály, ale byli i takoví, kteří mu ubližovali. Bohužel ve stejný den někdo opustil i nemocného černobílého 2měsíčního kocourka Bonifáce - ze sousední vesnice ho přivezla neteř paní Tomalové. A aby toho nebylo málo, druhý den přivezla paní Tomanová z chalupy až z Lopeníku kočku Micku a její 4 měsíc stará koťata (Ajk, Bolek, Pusík, Otík), která se tam narodila pod hromadou dřeva. Nikdo ze sousedů je nechtěl, měla obavy, že až odjede, přijdou o život.
10.7. se nám podařilo konečně odchytit ke kastraci poslední nekastrovanou kočku z bývalé hudební školy. Po kastraci jsme ji vrátily zpět.
11.7. se potuloval u domu paní Malečkové 7měsíční kocourek Hugo, po kastraci čeká na umístění.
13.7. jsme na zahrádce u pana Hocha odchytly dvě kočky, které jsme po kastraci vrátily zpět.
14.7. jsme u jídelny, kam chodí paní Malečková na oběd, našly v keři tři 2měsíční černobílé chlupaté kočičky. Brenda, Dona a Kelly byly tak strašně začervené a uši měly plné svrabu, že by jistě nepřežily.
16.7. volala paní Doležalová, že u domu, kde krmí vykastrované kočky, vyhodil někdo kocourka – 3měsíčního šedostříbrného kocourka Alberta. Další den volala dívka z osady Finské domky, která je v lese, že tam v keři pod stromem žalostně mňouká asi 4měsíční želvovinová kočička Šarlota. Ujaly jsme se jí.
23.7. jsme odchytávaly plaché kočky v Rybeně ke kastraci. Jednu se nám podařilo chytnout, po kastraci byla vrácena zpět. Další den, ve 40stupňovém vedru, byla u hřbitova v keři tři asi 2,5měsíční koťata. Jely jsme pro ně, vyřítila se z keře a žíznivě pila vodu: Diana a Jackson a Sandokan.
26.7. nám byly hlášeny paní Mikšánkovou 4 dospělé kočky v opuštěném domě na Perunské ulici, kočky byly plaché. Začaly jsme odchytávat, jednu se nám podařilo chytit ke kastraci.
V červenci našli domov: Nero, Viki, Cipísek a Šejla, Cilka a Damián, Jája.
Do depozit přijato: 20, umístěno: 7.

BonifácObrazek

ŠarlotaObrazek

 


SRPEN

2.8. nám volali z rehabilitačního oddělení, že se tam potuluje zablácený černý kocourek. Jely jsme pro něj - 4měsíční Péťa měl uši plné svrabu a byl velmi vyčerpaný.
Hned druhý den volala paní ze Bzence, že soused „likvidoval“ koťata a dvě 2měsíční se zaběhla pod hromadu dřeva u ní na zahradě, kde je objevil její pes. Jely jsme si pro ně, Baz a Teo byli krásní kocourci krémové barvy a delší srsti. Kocourci měli neuvěřitelné množství blech, po zastříkání sprejem jich opadaly stovky, lezly jim i z uší.
6.8. nás opět kontaktovala paní Doležalová, že se jim u vchodu potuluje 4měsíční kočička – dostala jméno Dorotka.
8.8. nám zavolala naše krmička paní Mikulášková, že jí k lázním někdo hodil dvě 2,5měsíční černé kočičky - Holy a Poly
10.8. jsme odchytly na zahrádkách Na Výhoně jednu kočku, po kastraci byla vrácena zpět.
12.8. se nám bohužel po 5 měsících vrátily Luisa a Lotka. Pán si je nemohl nechat, přítelkyně měla alergii.
14.8. jsme opět vyjely na Perunskou ulici dokončit odchyt v opuštěném domku. Byly jsme úspěšné, chytly jsme dvě zbývající kočky, které jsme po kastraci vrátily.
15.8. opět výjezd Na Výhon – 2 kočky po kastraci vráceny zpět.
16.8. byla nalezena u místa, kde chodíme krmit, 3měsíční želvovinová kočička Sisa. Tentýž den nám přivezla paní dva týrané 3měsíční kocourky Robina a Jáchyma, kteří byli zavíráni v králíkárně. Všichni měli svrab a kocourci byli silně podvyživení.
20.8. volala známá, že na zahrádku u Moravy jí někdo hodil dvě 4měsíční mourovatá koťátka – Igiho a Stelinku. Koťátka byla opět nemocná a měla svrab.
23.8. volala Katka Kalužová ze Strážnice, že jela autem a z auta, které jelo před ní, vyletěla krabice, ve které našla dvě 7týdenní koťata – Lotynka a Merlinka.
25.8. se na hlavní třídě mezi lidmi potuloval 3měsíční černobílý kocourek Felix.
29.8. našla paní na zahrádce u svého domu dvě 4měsíční koťata Verunku a Barunku.
30.8. nám byla donesena kočička Ketty, s kterou si kluci na sídlišti hráli fotbal.
31.8. přivezla paní ze Skalice ze statku tři asi měsíc stará koťata. Byla v hrozném stavu, na pokraji smrti. Uhynula jim matka a majitel je nechal týden hladovět se slovy „ať si příroda poradí“. Podařilo se nám bohužel zachránit jen Světlušku.
V srpnu našli domov: Mau, Kitty a Jesica, Nela, Teo a Baz, Otík, Adélka, Micka, Danda a Albert, Luisa a Lotka.
Do depozit přijato: 20, umístěno: 13.

PéťaObrazek FelixObrazek

ZÁŘÍ

2.9. byla hozena v tašce k domku na Sacharovově ulici tříbarevná 2kočička Dýdý.
3.9. byl v zahrádkách Na výhoně vyhozen černý 4měsíční kocourek Fido. Tentýž den volaly holčičky ze sídliště, že v keři u školy jsou 4 koťátka. Terezka, Deniska a Kristýnka a Briketka měly asi 2 měsíce a svrab v uších.
5.9. volala naše veterinářka, že našla v humně 3 opuštěná, asi měsíc stará koťata. Hanička, Ema a Tom ještě neuměli sami jíst.
Přesně za týden, 9.9., u téhož domu jako Dýdý někdo hodil přes plot malou podvyživenou mourečku Kimi.
19.9. volala děvčátka z Mikulčic, že už se tam měsíc potuluje černý kocourek Kubíček.
21.9. nás upozornila paní mailem, že se na sídlišti potuluje želvovinová kočička. Jedni ji krmili, druzí ubližovali. Zlatuška byla přátelská, důvěřivá, ale strašně vyčerpaná, 14 dní v kuse jen spala.
23.9. opět na stejném místě nalezen 3měsíční černobílý kocourek Oliver.
26.9. jsme přijaly 4měsíční kočičku Andulku, která byla hozena ke spořitelně, kde krmíme venkovní plaché kočky, a odtud šla s jednou paní až na druhý konec města do práce.
28.9. nám z rodinných důvodů téměř po roce vrátili Edu a Rozinku.
V září našli domov: Barunka, Bolek, Babetka, Sisa, Ajk, Ema, Hanička, Tom, Ketty, Zuzanka, Kelly.
Do depozit přijato: 16, umístěno: 11.

DýdýObrazek

ZlatkaObrazek



Od července do konce září 2006 jsme:
- přijaly celkem: 56 koček
- umístily celkem:
  31 koček
- nechaly vykastrovat:
42 koček
- nechaly vakcinovat:
64 koček
1 kastrace stojí 600 Kč, 1 vakcinace stojí 250 Kč; vakcinuje se 2x (po měsíci je třeba přeočkování).


Letošní nadílka jarních a letních koťat byla skutečně neuvěřitelně velká: skoro každý den jsme přijaly nová koťata. Vzhledem k tomu, že skoro vždy k nám přišla nemocná, rapidně stouply i naše náklady. Měsíční náklady v současné době činí 30.000 Kč měsíčně. V této souvislosti jsme rozeslali více než 100 dopisů a e-mailů fyzickým i právnickým osobám, o nichž se domníváme, že by jim osud opuštěných koček nemusel být lhostejný. Někteří nám přislíbili pravidelnou finanční pomoc zadáním trvalého příkazu k úhradě. Ozvala se i firma Almika a přislíbila nám dodávat prošlé nebo jinak neprodejné krmivo, které můžeme použít pro krmení venkovních koček. I s touto pomocí však stále naše výdaje převyšují naše stálé příjmy, které činí v současnosti měsíčně cca 13.000 Kč. Proto se na vás všechny obracíme s prosbou o pomoc. Pomohou materiální dary v podobě steliva či krmiva (i prošlého) či převod jakékoliv částky na náš účet č. 177627810/0600. Přestože budeme velmi vděčné i za jednorázové příspěvky, mnohem větší pomocí pro nás bude, když se nám rozhodnete přispívat pravidelně, např. formou zadání trvalého příkazu ve Vaší bance – i 100 Kč měsíčně pomůže. Příjmový doklad částky nad 1000 Kč, který od nás obdržíte, lze použít pro odpočet z daňového základu. Velmi nám též pomůžete, adoptujete-li si od nás kočičku. Aktuální nabídku našich koček k umístění naleznete v rubrice Naše kočky.

Tato naše dobrovolná, neplacená činnost by nebyla možná bez podpory paní Marcely Frei z organizace Srdce pro zvířata a drobných příspěvků od soukromých dárců, kterým tímto patří náš velký dík. Děkujeme též Petře Podařilové za inzerci a správu našich webových stránek.

V Hodoníně dne 16.10.2006
Naďa Tomalová, Marie Brázdilová, Lucie Malečková
Kočky SOS
hodonínská depozita
IČO: 27026205 č. účtu: 177627810/0600
Tel.č. 724 142 463
www.kocky-hodonin.estranky.cz
e-mail: Kocky.SOS@seznam.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář