Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva za 4.Q 2006 + Celková bilance 2006

3. 1. 2007

ObrazekZpráva o naší činnosti
za 4. čtvrtletí roku 2006

 
Motto:
Jedna kočka je lepší než žádná, dvě jsou lepší než jedna.


ŘÍJEN

15.10. k nám přinesla paní doktorka Kremrová dva tříměsíční kocourky Štěpánka a Honzíka. Našla je opuštěné a hladové pod holíčským mostem.
18.10. volala paní z Vracova, že byla v lese na houbách a našla tam v uzavřené krabici 3 koťátka Vendulku, Tobiáše a Mery. Pro koťátka jsme jely do Vracova, kde se nám u auta usadila bílá 4,5měsíční kočička Bělinka. Paní říkala, že ji tam nechali na ulici u uzamčeného domu, z kterého se odstěhovali. Odvezly jsme ji i s koťaty k nám.
21.10. nás kontaktoval pan Mikšánek, že v jejich ulici pod keřem jsou dvě 3,5měsíční tříbarevná koťata. Pán je odchytil a my jsme si pro Heppy a Pipi přijely.
24.10. nám přinesla krmička 2měsíční kočičku Koko, kterou jí někdo hodil do zahrádky.
25.10. nám volala paní doktorka Sedláková, že v ruinách starého domu uprostřed sídliště naříká už pár dní malé kotě a když ho chce chytit, zaleze pod hromadu cihel. Na to samé kotě nás upozornil i pan Mikšánek, který nám ho dlouhém a trpělivém čekání pomohl odchytit. Kryštof byl velmi bojácný a nedůvěřivý, ale netrvalo dlouho a stal se z něj mazel.
31.10. volala sestřička z rehabilitace, že na půdě našla opuštěného malého kocourka Emánka.
V říjnu našli domov: Terezka, Briketka a Světluška, Dona, Brenda, Anie, Vendulka.
Do depozit přijato: 11, umístěno: 7.

"Koťátka z krabice" Tobiáš, Vendulka a MeryObrazek

LISTOPAD

V listopadu jsme odebraly z Radějova 22 koťat – Uhlíka, Dášenku a Mášenku, Patrika, Eliáše, Gulivera, Morrise a Nicka, Gretku, Jonatána, Bivoje a Špilku, Koletku, Lizetku, Márinku, Lili, Berušku, Felinku, Gábinku. 3 koťata jsme pro jejich velkou plachost musely vrátit zpět do původní lokality. Mají tam zajištěnu stravu a k bydlení zateplené boudy v kůlně. Na jaře je budeme kastrovat.
6.11. našla paní Fajgarová na své zahradě u domku 2měsíční rozpustilé kotě Aranku.
V listopadu našli domov: Koko a Mery, Sandokan, Šarlota, Fifipírko, Johanka, Oliver, Elča, Deniska a Kristýnka, Justýnka, Andulka, Verunka, Stela a Igi, Mia, Bělinka, Eda a Rozinka, Sametka, Péťa, Kryštof a Tobiáš, Kubík, Lotynka a Merlinek, Felix.
Do depozit přijato: 20, umístěno: 27.

Mášenka s DášenkouObrazekKoletkaObrazek
 

PROSINEC

3.12. nám byla vrácena Justýnka, která si nemohla zvyknout na nové prostředí. Justýnčini bývalí majitelé si místo ní vzali Heppy. Justýnka byla v prosinci ještě jednou umístěna do Biskupic u Zlína, odkud bohužel také byla vrácena. Nemohla si zvyknout. Justýnku jsme stáhly z nabídky a zůstane natrvalo u Nadi Tomalové, neboť si to "vydupala" a je tu navýsost spokojená.
11.12. nám přinesla paní Vaculovičová 3měsíční kočičku Pigi. Sama si ji nemohla nechat, protože se stará již o 14 nalezených koček. Tentýž den jsme byly odchytávat na sídlišti v Bažantnici plaché kočky. Paní, která se o ně doposud starala, onemocněla a požádala nás o pomoc. Celkem jsme tam odchytily 4 kočky a 1 kocoura. 3 plaché kočky a kocoura povezeme k paní Agátě Grey, která má venkovní výběh pro plaché kočky. Její ochota si k sobě plaché kočky vzít nám velmi pomohla, protože s plachými kočkami je vždy velký problém. Kouřově zbarvenou Micku, která je ochočená, jsme daly do nabídky. (V říjnu jsme odeslaly e-maily na více než 100 ekofarem s prosbou, zda by u sebe mohly ubytovat naše plaché kočky. Odpovědi jsme dostaly jen tři: koček prý mají dostatek.)
18.12. nás kontaktovala paní, která nalezla na své zahradě dva 4měsíční kocourky Míšu a Mikuláše.
20.12. nám volala paní z Rohatce, že její vnučka donesla domů nalezené kotě Majdu. Majdu jsme vzaly k nám a čeká na umístění.
28.12. nám volala paní z Dubňan, že jí na dvůr přivedla plachá kočka 2 koťata Klárku a Anetku. Paní je částečně ochočila, u nás se zatím stále velice bojí.
29.12. jsme odchytly u lázní kočičku ke kastraci Fionu, která u lidí zjevně byla, ale bojí se lidské ruky. Nevíme, co zažila.
V prosinci našli domov: Pusík, Robin, Diana a Jackson, Holy, Lizetka, Zlatuška, Fido, Bonifác, Heppy, Štěpánek, Honzík, Kimi, Hugo, Pája, Dýdý, Poly, Eliáš, Patrik, Morris a Nick, Uhlík, Pipi, Dorotka, Míša a Mikuláš, Guliver, Pigi, Lili, Aranka a Márinka, Bivoj a Špilka, Felinka, Jonatán.
Do depozit přijato: 13, umístěno: 35.

Pigi se k nám v prosinci vrátila, protože 1,5letý chlapeček ji moc trápil a maminka ho nemohla uhlídat.ObrazekMicka strávila celý svůj dosavadní 4letý život na ulici. Dvakrát byla zavezena a vypuštěna na jiné místo a dvakrát se vrátila zpět na místo, kde ji krmila paní Dadáková.Obrazek



Od října do konce prosince 2006 jsme:

přijaly celkem:44 koček
umístily celkem:69 koček
nechaly vakcinovat:44 koček
nechaly vykastrovat:35 koček

Díky třem umísťovacím výstavám, které se konaly v listopadu a v prosinci v Praze, se nám poprvé za dlouhou dobu podařilo umístit více koček, než jsme přijaly. Bohužel ty, které jsme přijaly, jsou z velké části plaché a nevíme, zda se nám je podaří ochočit. Kromě toho nám zůstávají v depozitech plaché kočky z dřívějška: Betynka, Mikina, Vigo, Bob, Bobek a Justýnka.

I nadále jsme při naší činnosti odkázány pouze na dobrovolné příspěvky soukromých dárců. Město Hodonín nám, resp. První společnosti za práva koček, v roce 2006 přispělo pouhými 4000 Kč, určenými výhradně na osvětu. A nejen to: V zářijovém vydání Hodonínských listů dokonce pod pokutou 1000 Kč zakázal krmit volně žijící kočky. Díky intervenci Ochránců hospodářských zvířat paní ing. Mrkosová z komunálního odboru MÚ Hodonín sice později ve svém e-mailu konstatovala, že "v žádném případě nezakazují krmit zvířata", zákaz však dosud nebyl oficiálně odvolán, a tak jsou naše krmičky neustále vystaveny výhrůžkám "pořádkumilovných" hodonínských občanů, kteří jim hrozí udáním na Městské policii. (Téže policii, která narazí-li někde na opuštěnou kočku, situaci řeší tak, že si nás zavolá na pomoc s odchytem a je ráda, že si kočku pak vezmeme k nám a postaráme se o ni.) (O celé problematice zákazu krmení volně žijících koček si můžete přečíst zde). Přesto velmi děkujeme paní Janě Zerzánové z OHZ za její vytrvalost a nasazení v této věci.

Vše, co jsme ve 4. čtvrtletí roku 2006 pro opuštěné kočky vykonaly, by nebylo možné bez finanční podpory našich sponzorů a dárců. Moc jim všem děkujeme. Zejména děkujeme paní Marcele Frei z organizace Srdce pro zvířata. Náš velký dík patří též paní Zuzaně Fenclové z OS Kocky-online.cz, paní Petře Soběslavské ze Sdružení na ochranu zvířat v krajní nouzi a paní Evě Vrbové z Pražského spolku ochránců zvířat, které v listopadu a prosinci zorganizovaly umísťovací výstavy, díky nimž se nám podařilo rozdat do nových domovů celkem 38 koček. Děkujeme též Petře Podařilové za inzerci a správu webových stránek a paním Aleně Březovské, Janě Laštovkové a Karin Heřmanské za výrobu dárků pro dárce a sponzory.

V souvislosti s blížícími se vánočními svátky jsme vyhlásily vánoční sbírku na nové šplhadlo, na niž jste nám Vy, čtenáři našich webových stránek, přispěli neuvěřitelnými 4830 Kč. Šplhadla jsme objednaly a čekáme na jejich dodání. Děkujeme všem, kteří přispěli.


V roce 2006 jsme:

přijaly celkem:141 koček
umístily celkem:137 koček
nechaly vakcinovat:143 koček
nechaly vykastrovat:120 koček


Příjmy za rok 2006

Jednorázové příspěvky od soukromých dárců

103 065,00 Kč

První společnost za práva koček

88 903,00 Kč

Srdce pro zvířata

43 193,00 Kč

Trvalé měsíční příkazy od soukromých dárců

58 800,00 Kč

Příspěvky na kastrace a vakcinace při umísťování koček

47 500,00 Kč

Sponzorský dar firmy ROJAL spol. s r.o.

20 000,00 Kč

Sponzorský dar firmy Prog4

10 000,00 Kč

Celkem:

371 461,00 Kč


Výdaje za rok 2006:

veterina116 064,00 Kč
krmivo156 098,00 Kč
stelivo36 653,00 Kč
ostatní11 114,00 Kč
bankovní poplatky2 222,00 Kč
Celkem:322 151,00 Kč

V položce "ostatní" jsou zahrnuty náklady na nákup přepravek, tyčinek do uší (na léčení svrabu), papírových ubrousků, kočičích záchodků, sáčků na odpadky, poštovné a odchytná nášlapná klec za 5528,00 Kč.

Průměrné měsíční výdaje v roce 2006 tak činily 26.846,- Kč.


V péči o opuštěné kočky budeme pokračovat i v roce 2007. Bez Vás to však nedokážeme. A proto prosíme: pomozte nám pomáhat.



V Hodoníně dne 3.1.2007
Naďa Tomalová, Lucie Malečková, Marie Brázdilová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář